Kuzey ve Doğu Suriye’de PKK için 1,5 milyonu aşkın imza

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi Ferzende Munzur, Kuzey ve Doğu Suriye’de PKK için 1 milyon 522 bin 237 imzanın toplandığını açıkladı.

PKK'nin özellikle ABD ve AB’nin "terör örgütleri listesi"nden çıkarılması için Kürtlere Uluslararası Adalet İnisiyatifi tarafından 13 Aralık günü bir kampanya başlatıldı.

Aralarında parlamenter, akademisyen, yazar, aydın ve aktivistlerin olduğu 30 ülkeden, uluslararası üne sahip bini aşkın kişi kampanyaya öncülük etti. 1003 kişi, "PKK terör listelerinden çıkarılsın" kampanyasına katılarak imza attı.

Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi, 12 Ocak'ta PKK adının “terör listesinden” çıkarılması kampanyasına katılacağını duyurdu.

'PKK, TERÖRÜ YOK EDEN HAREKETTİR'

‘Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’ üyesi Ferzende Munzur, imza kampanyasının detaylarını ANF’ye açıkladı.

Munzur, şunları belirtti: “Kampanyaya katılan şahsiyetler, PKK’nin ‘terör listesi’nde yer almasını adaletsizlik ve zulüm olduğunun farkına vardı. Özellikle bu son yıllarda birçok hakikat gün yüzüne çıktı. Bunlardan biri de Olof Palme’nin öldürülmesiydi. PKK’nin Olof Palme’nin öldürülmesinde uzaktan yakından bir alakasının olmadığı anlaşıldı. Yine Avrupa ülkeleri PKK’nin insanlara zarar vermeyen bir örgüt olduğunu anladı. Ayrıca 2014 yılında PKK, DAİŞ saldırılarına karşı hem Irak’ta hem de Suriye’de büyük bir rol oynadı ve verdiği bedeller sonucunda dünyada terör faaliyetleriyle tanınan DAİŞ’i yok etti. Böylece Arap, Kürt, Süryani, Asuri ve Ermen halkını DAİŞ katliamlarından korudu. Son olarak ise kampanya başlatan şahsiyetler milyonlarca kişinin PKK etrafında kenetlendiğini gördü.”

'HALKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN ŞEHİT VERDİ'

Suriye halkı olarak kampanyaya katılma sürecine ilişkin Ferzende Munzur, “Suriye halkı olarak kampanyada yer alma kararı aldık. Çünkü PKK hem Rojava hem de Kuzey ve Doğu Suriye’de büyük bir rol oynadı. Halkların özgürlüğü için yüz binlerce şehit ve yaralı verdi. Halkımız, PKK’nin özgürlükçü, Kürdistani, Ortadoğulu ve insanlık için olduğunun farkında. Böylece Arap, Kürt, Süryani, Ermeni, Türkmen, Çerkes ve Asuri halkından oluşan Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi kuruldu. Ayrıca sivil toplum kuruluşları da kampanyada yer aldı” dedi.

‘ARAP HALKININ KATILIMI ÜST DÜZEYDEYDİ’

Munzur, "Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi, köy ve şehirlerde, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları arasında aktif bir şekilde rol oynadı. Olumlu sonuç elde edilen bir çalışma yürütüldü. Belirlediğimiz hedefi şu an geçmiş durumdayız. Kampanyamız büyük ilgi gördü. Önceden birçok kampanya yürütüldü fakat PKK’nin ‘terör listesi’nden çıkarılması kampanyası büyük ilgi ile karşılandı. Halk kampanyayı büyük bir sevgiyle sahiplendi. Tüm halklar kampanyaya katıldı ama Arap halkının katılımı en üst düzeydeydi, bu bizi çok mutlu etti ve moral verdi” diye kaydetti.

Kampanyanın yüzde 80’inin tamamlandığını aktaran Munzur, hedeflerinin bir milyon olduğuna ama belirlenen hedefin üzerinde imza toplandıklarına dikkat çekti.

Ferzende Munzur, 12 Ocak tarihinden itibaren toplanılan imza bilançosuna ilişkin şu bilgileri paylaştı:

CİZRE KANTONU

820 bin 130 imza

Qamişlo 250 bin, Amûdê 25 bin, Tirbêspiye 32 bin 890, Çilaxa 16 bin 204, Girkêlegê 25 bin, Dêrîk 25 bin, Til Hemis 57 bin 340, Til Koçer 28 bin, Til Berak 22 bin imza

HESEKÊ KANTONU

338 bin 616 imza

Hesekê 218 bin 165, Dirbêsiye 30 bin, Til Temir 21 bin 866, Şedadê 29 bin 520, Erîşa 4 bin 50, Hol 9 bin 90, Zirgan 25 bin 25, Kamplar 9 bin imza

HALEP

52 bin 215 imza

KOBANÊ

77 bin imza

ŞEHBA

45 bin imza

REQA

100 bin imza

TEBQA

160 bin imza

MİNBİC

200 bin imza

DÊRAZOR

20 bin imza

TEV-DEM

30 bin imza

İÇ GÜVENLİK GÜÇLERİ

17 bin 892 imza."