Kuzey ve Doğu Suriye’de şehit Zilan anıldı

İşgalci Türk devletine karşı 30 Haziran 1996 tarihinde Dersim'de fedai eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı (Zilan), şehadetinin 27’nci yıldönümü dolayısıyla Cizre, Efrin-Şehba Kantonları ve Halep'te anıldı.

TİL TEMİR

Til Temir'deki anma Kongra Star öncülüğünde düzenlendi. Anmada şehit Zilan’ın mektubu okundu. Kongra Star Yönetim Üyesi Ronak Zeyneb, Şehit Zilan ve tüm özgürlük şehitlerini saygıyla anarak, Zilan’ın Türk devletine karşı gerçekleştirdiği eylemin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komploya karşı bir yanıt olduğunu belirtti. Zilan’ın eyleminin, Abdullah Öcalan’a olan bağlılıklarını ve ülke uğruna canlarını feda etmeye hazır olduklarını gösterdiğini vurguladı.

HALEP

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiye Mahallelerinde de anma etkinlikleri düzenlendi. Şehit Zilan ve 21 Mart 1998’de Çanakkale zindanında bedenini ateşe vererek 17 Haziran’da şehit olan Sema Yüce anıldı. Eşrefiye Mahallesi’ndeki Şehit Cengiz Meclis'inde, her iki şehidin mücadelesini konu alan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Ayrıca, Zilan ve Sema Yüce’nin yazdığı mektuplar, Özgür Kadın Vakfı'nda okunacak.

EFRİN-ŞEHBA KANTONU

Efrin-Şehba Kantonu'ndaki Serdem göçmen kampında Kongra Star tarafından organize edilen bir seminerle Şehit Zilan anıldı. Seminerin moderatörlüğünü yapan Kongra Star üyesi Henîfe Mihemed, Zilan’ın mücadelesine dikkat çekti.