Mihemmed: Türk devletine ‘dur’ denilmeli

Girê Spî Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Fezea Mihemmed, Türk devletine artık ‘dur’ demenin zamanının geldiğini söyledi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarını kınayan Girê Spî Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Fezea Mihemmed, “Irak, aynı zamanda Arap Birliği üyesidir. Arap Birliği ve Arap devletleri, bu saldırganlığa tavır almalı” dedi.

Kuzey-Doğu Suriye’ye saldırıların giderek arttığını, DAİŞ’in uyuyan hücrelerinin ortaya çıkmaya başladığını; sınır kapılarının kapatılmasının aynı zamana denk getirildiğini belirten Fezea Mihemmed, şöyle devam etti: “Çünkü tüm bunlar bir plan ve komplo çerçevesinde gelişiyor. Nasıl ki daha önce de Özerk Yönetim üzerine bir komplo geliştirmek istediyseler, bugün aynı şekilde planlarına devam ediyorlar. Tüm bunlara karşı biz de halkımızın gücüyle direnmeye devam ediyoruz. Türk devleti, hem başka bir ülkenin topraklarını işgal ediyor hem de çetelere destek veriyor. Bu nedenle bazı yaptırımlar uygulanmalıydı.”

Türk devletinin hiçbir tehdit ve saldırısına boyun eğmeyeceklerini; ondan korkmadıklarını ve topraklarını savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Fezea Mihemmed, uluslararası güçlerin ve kurumların Türk devletine göz yumduğunu kaydetti. Mihemmed, şunları ifade etti: “Türk devleti, Suriye’de de çözümün önünde engeldir. Çeteleri eğitiyor, örgütlüyor ve hem buraya hem de işte Libya, Azerbaycan ve Irak ile Suriye’ye gönderiyor. Türk devleti gittiği her yerde kaos çıkarıyor, katliamlar yapıyor ve sorunların çözümü önünde büyük engel oluyor. Bu nedenle artık Türk devletine ‘dur’ denilmelidir.”

ARAP BİRLİĞİ SESSİZLİĞİNİ BOZMALI

DAİŞ’in Musul’u işgali sırasında Irak ordusunun Şengal’de olduğu gibi kaçtığını hatırlatan Fezea Mihemmed, gerillanın ise bölgenin tümünü savunduğunu söyledi.

Irak devletinin artık inisiyatifini kaybettiğini belirten Fezea Mihemmed, şunları dile getirdi: “Türk devleti, Irak topraklarına giriyor ve onca işgaline rağmen Irak devletinin şimdiye kadar somut bir tavrı gelişmedi. Türk devletinin bugün Güney Kürdistan’a saldırması, aynı zamanda bize de saldırmasıdır. Gerillaya saldırması bize saldırması anlamına geliyor, çünkü, bizim topraklarımızı da DAIŞ çetesinden onlar özgürleştirdi. Bu nedenle biz Arap devletlerinin sessizliğine karşı çok kızgınız. Türk devleti, işgal ettiği yerden kendiliğinden çıkmaz. Suriye’ye ne yaptıysa şimdi de Irak’ta yapmak istiyor. Bir kez daha Arap Birliği’ne seslenmek istiyorum; artık bu işgale karşı bir sözün olmalı. Irak ve Suriye’yi, Türk devletinin elinde bir lokma olarak bırakmayın.”