Minbic’da 3 şehide uğurlama

Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, Cuma Serxan, Ebdulreûf El Hemadî ve Hesen El Îbrahîm’i adlı 3 şehit, düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

ŞEHİT UĞURLAMA TÖRENİ

Minbic Kantonu’nda yüzlerce kişi, şehadete ulaşan Minbic Askeri Meclisi savaşçıları Cuma Serxan, Ebdulreûf El Hemadî ve Hesen El Îbrahîm’i Minbic Şehitliği'nde düzenledikleri törenle son yolculuğuna uğurladı. 

Minbic Askeri Meclisi Üyesi Mehmûd Bekar, "Şehitlerin fedakarlıkları asla boşa gitmeyecek. Şehitlerin takipçisi olan binler, şehitlerin hayallerini gerçekleştirmek için büyük bedeller ödemeye hazırdır” dedi.

Minbic Kantonu Demokratik Halklar Meclisi Eşbaşkanı Sîham Hemo, "Bu savaşçılar, Minbic'ın güvenliği ve devrimin kazanımlarını savunmak için canlarını feda ettiler. Birlik ve beraberliğimizle topraklarımızı ve güvenliğini savunacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu

Minbic Askeri Meclisi komutanlarından Xelîl Qehreman, "Topraklarımızı işgal etmeye çalışan Türk devletine ve ortaklarına şunu söylüyoruz. Şehitlerin takipçileri ve Minbic Askeri Meclisi olarak işgale asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehitler sloganlarla toprağa verildi.