Minbic’de ‘çadır eylemi’ başladı

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye ile Medya Savunma Alanları’na dönük soykırım saldırılarını protesto amacıyla Minbic'de çadır eylemi başlatıldı.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi’nin Minbic’de başlattığı çadır eylemine Minbic Demokratik Özerk Yönetimi, Toplumsal İşler ve Çalışma Komitesi, İçişleri Komitesi ve İç Güvenlik Güçleri’nin üyeleri katılarak destek verdi. Eylemin 3 süreceği belirtildi.

Minbic Devrimci Gençlik Hareketi Eş Başkanı Ehmed El-Cemîlî, işgalci Türk devletinin saldırılarını kınamak için bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Ehmed El-Cemîlî, “Gerillanın hedef alınması, halkların iradesinin hedef alınması anlamına geliyor. Önder Apo'nun yarattığı güçlü irade, yasaklı silahlara karşı mücadele ediyor” dedi.

Minbic Yasama Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Elî El-Ebo, Türk devletinin işgali yayma projesiyle Osmanlı’yı yeniden yaratmak istediğine işaret ederek, amaçlarını gerçekleştirmek için her zaman işbirlikçileri kullandıklarının altını çizdi.

El-Ebo, Türk devletinin bölgeyi işgal ederek direniş ruhunu kırmak, halkların kardeşliği, özgürlük ve eşitlik temelinde inşa edilen demokratik ulus projesini yok etmek istediğini da sözlerine ekledi.