Minbic ve Qamişlo'da işgal saldırıları protesto edildi

Türk devletinin işgal saldırıları Minbic ve Qamişlo'da protesto edildi.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye ile Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları Minbic’de düzenlenen yürüyüşle kınandı.

Minbic Demokratik Sivil Yönetimi'nin çağrısı üzerine yüzlerce kişi, sokaklara çıkarak Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları kınadı.
Yürüyüş şehir merkezindeki Mizan kontrol noktası önünde başladı.

Yürüyüşçüler, "İşgalcileri ve hainleri özgür halkın direniş ruhuyla yeneceğiz" ve "Gerilla ruhuyla Türk faşizmini yeneceğiz" yazılı pankartlar taşıdı.
Minbic Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Xêr Şêxo, Minbic halkı olarak saldırıların karşısında direneceklerini ifade etti.

Türk devletinin Minbic'in kuzeyindeki köyleri bombaladığını belirten Şêxo, “Sivilleri hedef alarak mı ulusal güvenliğini koruyor” şeklinde tepki gösterdi.
Şêxo, Türk devletinin Ramazan ayı boyunca Kuzey ve Doğu Suriye ile Medya Savunma Alanları’nı bombaladığına dikkat çekerek, "Hedef belli ama biz Kuzey ve Doğu Suriye halkları olarak tavrımız nettir. Silah bizim kararımız, halklar olarak mücadele edeceğiz” dedi.

QAMIŞLO

Qamişlo Kantonu'nun Çilaxa ilçesinde binlerce kişi, KDP ihanetini kınamak ve gerillayı sahiplenmek için alanlara çıktı.

İlçede bulunan Garaj Meydanı’nda başlayan yürüyüş merkeze kadar sürdü. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitlerin posterleri ile PKK bayraklarını taşıyan halk, “Bijî berxwedana gerilla, KDP ihanetine hayır” sloganı attı.

Kenan Berekat, işgalci Türk devletinin uluslararası güçlerin tutumunu yerine getirdiğine ve Osmanlı'yı yeniden yaratmak istediğine dikkat çekerek, “Onun için Kürt davasını ve demokratik projeye darbe vuruyor. Ancak bu çabalar halkların mücadelesi ve direnişi sayesinde yok olacaktır” diye konuştu.
Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Hindirîn Sîno, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye, Başûrê Kurdisan ve Şengal’e dönük saldırılarına işaret ederek, şöyle konuştu: “Bu saldırılar Kürt davasını bitirmek ve yeni bölgeleri işgal etmek amacıyla yapılıyor. Bizim işgalci Türk devleti ve ortaklarının soykırım siyasetine karşı birliğimizi güçlendirmemiz lazım.”
Hindirîn Sîno, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük saldırılarına KDP’nin ortak olmasını kınayarak, bunu Kürt halkına ve Kürt davasına yapılan büyük ihanet olarak adlandırdı.