Minbicliler saldırılara karşı kararlı

Türk devletinin işgalci saldırganlığıyla bölgedeki tüm halkları ve Demokratik Ulus projesini hedef aldığını belirten Minbicliler, Özerk Yönetim’in etrafında kenetlenip karşı duracaklarını söyledi.

Minbic Zenoba Kadın Birliği ve Minbic Meclisi üyeleri, Türk devletinin saldırılarına tepki gösterdi.

ANF’ye konuşan Zenoba Kadın Birliği üyelerinden Nedin Şeyh Mihemmed, Türk devletinin uzun süredir bölgeye saldırdığını belirterek, kadın ve çocukların da katledildiğini, binlerce kişinin göçe zorlandığını söyledi.

Saldırıların, tüm bölge halklarını hedef aldığını kaydeden Nedin Şeyh Mihemmed, şunları söyledi: “Bu saldırılar karşısında biz tüm bölge halkları birlikte mücadele ediyoruz. Türk devleti saldırı siyasetiyle bölgedeki halkların iradesini kıracağını sanıyor, ancak karşı durmaya ve topraklarımızı korumaya devam edeceğiz. Gerillaya ve Şengal’e yapılan saldırıların amacının ortak olduğunu biliyoruz. Kuzey-Doğu Suriye kadınları olarak, Türk devletinin ve iş birlikçilerinin saldırıları karşısında sonuna kadar mücadele edeceğiz.” 

TÜRK DEVLETİNİN İŞGALİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Kuzey-Doğu Suriye Kadın Meclisi üyelerinden Heyat Saim, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye ve Güney Kürdistan’daki saldırılarıyla komşu bölgeler arasında kopukluk yaratarak, tümünü işgal etmek ve tahakküm kurmak istediğini söyledi.

“Kuzey ve Doğu Suriye kadınları olarak bu saldırılara karşı sessiz kalmıyoruz” diyen Hayat Saim, şunları ifade etti: “10 yıldır savaş içindeyiz. Toprağımızı Türk devletine teslim etmeyeceğiz. Türkmen halkı olarak Kürt halkı ile birlikte bu saldırı ve işgale karşı sonuna kadar direneceğiz.”

DEMOKRATİK ULUS PROJESİNE KARŞILAR

Minbic’de yaşayan ve Çerkes olan Mihemmed Kabartayı, Türk devletinin, tüm halkları hedef aldığını, çünkü Demokratik Ulus projesini boğmak istediğini söyleyerek, şöyle konuştu: “Bu saldırıların karşısında sonuna kadar duracağız. Tüm uluslararası insani kurumlardan buna tepki göstermesini bekliyoruz. Uluslararası güçler sessiz kalıyor, çünkü projemizi kendileri için tehlikeli görüyor. Suriye halkları olarak Özerk Yönetim etrafında kenetlenmemiz lazım.”

TEK YÜREK OLMAK ZORUNDAYIZ

Zenoba Kadın Birliği üyelerinden Debea Beko ise tüm halklar olarak tek yürek olup bu saldırılara karşı durmak zorunda olduklarını söyledi. 

Türkmen olan Cuma Heyder de Özerk Yönetim’in başından beri tüm halklar için mücadele ettiğini, ayırım yapmadığını hatırlatarak, “Devrimin başından bu yana Türk devleti bu kazanımlarımıza saldırıyor.

Türkmen halkı olarak sonuna kadar bu saldırılara karşı duracağız” dedi.

Zenoba Kadın Meclisi üyelerinden Asya İsmail Hisên, Türk devletinin Irak’tan, Kuzey-Doğu Suriye’ye kadar saldırdığını, bu saldırganlığın altında kırılmış olmasının da yattığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Diğer taraftan Şam hükümeti de sessiz kalıyor. Şam hükümeti kendi sorumluluğunu yerine getirseydi Amerika ve Rusya’nın bizim yanımızda ne işi vardı. Biz kendimiz birlikte sorunlarımızı çözerdik. Diğer taraftan KDP yıllardır aynı şeyi yapıyor. Her seferinde Kürtleri katledenlerin yanında yer almaktan utanmalıdır.”