PYD 4 Nisan’ı kutladı

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73’üncü yaş gününü kutladı.

Yazılı bir açıklama yapan PYD Genel Meclisi, “Önder Abdullah Öcalan fikir ve görüşlerini geliştirerek Kürt halkının kurtuluşunu bölge halklarının kurtuluşuna bağlayan demokratik ulus projesine kadar ulaştırdı. Kürt halkı, İmralı zindanında direnen Önder Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutluyor” dedi.

PYD, “Önder Abdullah Öcalan’ın doğum gününü Kürt halkına ve bütün Mezopotamya halklarına kutluyoruz. Dünya ve Ortadoğu’daki devrimci ve demokratik güçlere, yüz milyonlara umut olan Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için birlik olması ve çalışması çağrısı yapıyoruz. Eğer özgürlüğü sağlanırsa daha fazla kazanım elde eder. O’nun gibi bir önderin doğum günü toplumu adalet, eşitlik ve özgürlük ilkesi temelinde inşa edenlerin de doğum günüdür” diye ekledi.

Açıklamada 1999 yılında uluslararası komplo sonucu Nairobi’de esir alınıp Türk hükümetine teslim edilen Abdullah Öcalan’ın, o zamandan beri ağır bir tecrit altında tutulduğu, aile ve avukatlarıyla görüşmesinin yasak olduğu hatırlatıldı.

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Avukatları en son 7 Ağustos 2019’de bir görüştürme gerçekleştirdi ve kardeşi Mehmet Öcalan son olarak 25 Mart 2021’de 5 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptı.

Bu bağlantı ise Türkiye’deki sosyal medya ağlarında yapılan çağrıların ve dünya genelinde gösterilen tepkilerin sonucu sağlandı.”