PYD’nin 9’uncu kongresi Heseke'de başladı

Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) 9’uncu kongresi Hesekê’de başladı. İki gün sürmesi beklenen kongrede eş başkanlar ve parti meclisi seçilecek, yeni yönetmelik onaylanacak.

PYD’nin “Devrimci halk savaşı ruhuyla işgali yeneceğiz ve demokratik Suriye’yi inşa edeceğiz” şiarıyla düzenlediği 9’uncu kongresi Hesekê’de başladı. Kongrenin düzenlendiği Serdem Salonu’na Önder Abdullah Öcalan ve şehitlerin fotoğraflarıyla süslendi.

Hazırlık komitesine göre, Kuzey ve Doğu Suriye, Kürdistan ve Avrupa’dan 700 isim kongreye katıldı.

Kongreye 32’den fazla siyasi parti ve Kürt siyasi topluluğu üyesi katıldı. Öte yandan Kuzey ve Doğu Suriye’deki Arap, Süryani ve STK temsilcileri, Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eş Başkanı Bêrîvan Xalid, TEV-DEM eş başkanları Xerîb Hiso ve Rûken Ehmed da kongreye katılan isimler arasında.

2 gün sürecek kongre, PYD eş başkanlarının konuşmasıyla başlayacak. Ardından Savaş Gazileri Kurumu, Kuzey ve Doğu Suriye Şehit Aileleri Meclisi ve Kongra Star da konuşmalar yapacak.

Öte yandan, yıllık rapor okunacak ve partinin yönetmeliği tartışılıp, onaylanacak. Kongrenin sonunda yeni eş başkanlar ve meclis üyeleri seçilecek.