PYD: Türk devleti mültecileri işgal altındaki bölgelere yerleştirmek istiyor

PYD, “Türk devleti İhvan derneklerinin sponsorluğunda mültecileri işgal altındaki bölgelere yerleştirmek istiyor” dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, işgalci Türk devletinin Suriye krizini kullanması, şehir ve köylerin kimliğini değiştirme çabaları ve sömürge evleri projesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

PYD'nin açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk devleti, Suriye krizi başladığı günden bu yana Suriye’ye ilişkin bütün dosyaları kullanmaya çalışıyor. Dünyadaki teröristlerin çoğunluğunu toplamaktan tutalım aşırılık yanlısı fikirlerinin yayılmasına, Suriye bölgelerinin parçalanmasına, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî olmak üzere Kürt bölgelerinin demografik yapısının değiştirilmesi, Osmanlı zihniyetini canlandırmak için Kürtlerin yaşadığı şehir ve köylerin kimliklerinin değiştirilmesi siyasetini yürüttü.

Öte yandan, Suriyeli mülteciler dosyası da Türk rejiminin baskı aracı olarak kullandığı dosyalardan birisi. Türk devleti, Suriye halkı üzerinden ekonomik kazanç sağlamak için bu kartı Avrupalı devletlere karşı kullandı.

'SÖMÜRGE EVLERİ!'

Türk rejimi son dönemde kendi çıkarları için bölgedeki güçleri, tarafları ve uluslararası olayları kullanmaya çalışıyor. Türk rejimi şimdi de bir milyon Suriyeli mülteciyi geri göndermekten bahsediyor. Ancak onları kendi yerlerine göndermiyor. Şiddeti destekleyen İhvan dernekleri sponsorluğunda işgal altındaki bölgelere yerleştirmek istiyor. Uluslararası toplum bu olaylar karşısında sessiz kalıyor ve bu durumu görmezden geliyor. Bu nedenle Türk devleti, Suriye’deki savaş rüzgarının durmaması, Suriye’nin toplumsal yapısını yıkmak, işgal altındaki bölgelerde halkımıza karşı terör ve yıkım eylemlerini sürdürmek için bunu bir fırsat olarak görüyor.

HALKA ÇAĞRI: GİTMEYİN!

Suriye halkına, gerçek yerleşim yerlerine dönmeleri ve işgalci Türk devletinin İhvan derneklerinin sponsorluğunda yaptığı sömürge evlerine gidip yerleşmemeleri çağrısında bulunuyoruz. Onlar, Türk devletinin siyasi amaçlarını ve hedeflerini gerçekleştirmek için Suriye halkının toplumsal alt yapısını değiştirmek istiyorlar. Uluslararası toplumun ve garantör güçlerin bu faşist siyasete karşı sessiz kalmalarını kınıyoruz. Suriye ve dünyadaki demokratik güçlere, bu kirli projelere ve Suriye’deki halklar arasında fitne ve parçalanma yaratmaya çalışan Türk işgaline karşı durmalarını istiyoruz.

Türk rejiminin planlarının başarıya ulaşmaması için Suriye’deki yurtseverlerin birlik olup, tutum göstermeleri çağrısında bulunuyoruz.

Toplumumuzun bütün bileşenleriyle gelecekte barış ve sevgi içinde, çoğulcu ve merkezi olmayan demokratik bir Suriye’de onurlu ve özgür bir şekilde yaşayabilmesi için bütün Suriyeliler güvenlik içinde kendi yerlerine ve mülklerine geri dönmeli, başka bileşenlerin yaşadığı bölgelere yerleşmek için gitmemeli.”