Qamişlo’da Şehit Yusif Gulo’nun heykeli dikildi

Çok sayıda askeri birlik ve sivil kurum temsilcilerinin katılımıyla Qamişlo’da Şehit Yusif Gulo’nun heykelinin dikildi.

QSD, YPG ve YPJ Genel Komutanlığı ile Qamişlo Halk Belediyesi, Qamişlo’nun batısındaki meydana Kürt yurtseveri Şehit Yusif Gulo'nun heykelini dikti.

Yusif Gulo, iki torunu Mezlum ve Mihemed Gulo ile birlikte 9 Kasım 2021'de Qamişlo’nun Hilêliyê Mahallesi'nde işgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava araçlarının saldırısında şehit oldu.

Şehit Yusif Gulo'nun heykelini yapan heykeltıraş Emin Ebdo yaptığı açıklamada, kendisi ve 3 Rojava Üniversitesi öğrencisi Mihemed Ehmed, Rûgeş Osman ve İzet Ebdo'nun 6 Ocak 2022'de heykelin yapımına başladıklarını ve birlikte tamamladıkları heykelin yüksekliğinin 370 cm olduğunu belirtti.

Yusif Gulo'nun karakterini ve heykelinin önemini anlatan Emin Ebdo, "Şehit Yusif Gulo her alanda ahlakın, adaletin, yurtseverliğin ve direnişin simgesiydi, heykelinin dikilmesine değer" dedi.

Emin Ebdo, heykelde zafer işaretinin yapılmasıyla ilgili soru üzerine, "Parmaklarının her zaman düşmanın gözünde olması için, düşmanın acımasız savaşına sanatımızla karşılık verdik" cevabını verdi.

Şehit Yusif Gulo'nun heykeli üzerinde Gulo’ya ait "Bağımsız bir Kürdistan için şehit düşsem ve 50 evladım olsa 50’si de şehit düşse, yine de hepsini Kürdistan’ın bir karış toprağının özgür olması için kurban ederim”  sözleri yazıldı.

Şehit Yusif Gulo'nun heykelinin açılışına siyasi parti ve sivil toplum mensuplarının da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Törene katılanlardan YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, "Yusif Amca bir yurtseverlik sembolüdür. Bu yurtseverliğin içimizde gelişmesi ve geleceğimiz için çalışmıştır. O yüzden yurtsever Yusif Gulo'nun heykelini dikerek onun anısını yaşatmak istedik” dedi.

Ardından konuşan Şehit Yusif Gulo'nun kardeşi İbrahim Gulo konuştu “Bugün Yusif Gulo'nun ikinci doğum günüdür” ifadelerini kullandı.

İbrahim Gulo, YPG'ye ve heykeltıraşa teşekkür ederek, işgalci Türk devletinin tüm saldırılarına rağmen kahramanları ve savaşçılarıyla ülkeyi yöneten Özerk Yönetim'e de teşekkür etti.

İşgalci Türk devleti ve KDP’nin soykırımcı saldırılarına karşı gerillaların direnişini selamlayan İbrahim Gulo, "Özgür dağlardaki gerillalara, siz bizim namusumuz ve kahramanımızsınız diyoruz. "Kürt halkına çağrımız işgalcilerin saldırılarına tek elden karşı çıkmasıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından heykelin üstündeki beyaz örtü YPG Sözcüsü Nuri Mehmud ve Yusif Gulo’nun ailesi tarafından alkışlar eşliğinde kaldırıldı.

Tören Şehit Yusif Gulo’nun sözlerinin dinlenmesiyle sona erdi.