Qamişlo’da işgal ve ihanete karşı uzun yürüyüş

Gençlerin başlattığı ve üç gün sürecek olan "Li dijî xiyanet û dagirkeriyê werin cenga azadiyê” yürüyüşü Qamişlo’da start aldı.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ile Kuzey ve Doğu Suriye Genç Kadınlar Birliği öncülüğünde "Li dijî xiyanet û dagirkeriyê werin cenga azadiyê” sloganıyla düzenlenen 3 günlük büyük yürüyüş, bugün Qamişlo'da başladı.

Yürüyüşe, sendika örgütleri üyeleri ile çeşitli kurum ve kuruluşlar da destek verdi.

Hesekê Kantonu Gençlik ve Spor Meclisi üyesi Besme Mihemed ile Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Hesekê üyesi Rûbîn El-Elî, yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yaptı.

Soykırımcı Türk devleti öncülüğünde ve ihanetçi KDP'nin işbirliğiyle Kürdistan’a yönelik saldırıların uluslararası güçlerin sessizliğiyle desteklendiği belirtilen açıklamada,  “İşgalci Türk devleti, Kürtleri ve bölge halkını katletmeyi amaçlamaktadır. Zap'taki savaş askeri bir operasyon değil, bölge halkına ve insanlığa karşı yürütülen kitlesel bir soykırım savaşıdır. Bu savaş bir varoluş ve yokluk savaşıdır. Çünkü, Türk devleti kimyasal silah ve her türlü ağır silahı kullanmaktadır" denildi.

Gerillanın işgalci ve müttefiklerinin başarılı olmasına izin vermeyeceği vurgulanan açıklamada, “Gerilla onurumuzu ve şerefimizi koruyor. Düşmanın topraklarımıza ayak basmasına izin vermeyeceğiz. Bu temelde gençlik hareketi olarak mücadele bayrağını yükseltmeliyiz. Bu direnişe her yerde seferberlik ruhuyla katılmalıyız" denildi.

Bu akşam saat 19.00 sularında Tirbespiyê ilçesine ulaşması beklenen yürüyüşçülerin son durağının Dêrik olacağı belirtiliyor.