Qamişlo’da işgal ve ihanete karşı yürüyüş, Başûr halkına çağrı

Qamişlo’da Türk devletinin KDP ile birlikte gerçekleştirdiği işgal saldırılarına karşı kitlesel yürüyüş düzenlenirken, Başûr halkına KDP’ye karşı tutum göstermeleri çağrısı yapıldı.

İŞGAL VE İHANETE KARŞI YÜRÜYÜŞ

Qamişlo Halk İnisiyatifi, Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi’nin tüm kurum ve kuruluş üyeleri ve Qamişlo halkından yüzlerce kişinin katılımıyla kitlesel bir yürüyüş düzenledi. 

Qamişlo’daki Sonî Kavşağı’ndan başlayan yürüyüş, Şehit Rûbar Qamişlo Kavşağı’na kadar devam etti.

Kürtçe ve Arapça, “Gerillanın direniş ruhuyla ihaneti ve işgali yeneceğiz”, “İhanete hayır”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Gerilla varlığımızdır” ve “Yaşasın Metîna-Avaşîn direnişi” yazılı pankartlarının açıldığı yürüyüşte, KCK bayrakları ve Önder Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı.

Yürüyüş, Şehit Rûbar Qamişlo Kavşağı’na ulaştıktan sonra devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Burada Qamişlo Halk İnisiyatifi adına Mahsûm Hesen konuştu.

Gerilla direnişinin selamlayan Mahsûm Hesen, Kürt halkının düşmanı ne kadar faşist olsa da halkın direneceğini ve ölümden yaşamı yaratacağını vurguladı.

Hesen, Başûrê Kurdistan’daki yurtsever halka, işgalci Türk devletiyle işbirliği yapan KDP’nin eylemlerine karşı tutumlarını göstermeleri; Irak hükümeti ve halkına da işgalci Türk devletinin Arap ve Kürt halkları arasında karışıklık çıkarma planlarına karşı tutumlarını göstermeleri çağrısında bulundu.