GÖRÜNTÜLÜ

Qamişlo’da kitlesel yürüyüş: Rêber Apo’ya özgürlük!

Qamişlo’da “Önder Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında gerçekleştirilen kitlesel yürüyüşte, İmralı ve zindanlardaki direniş selamlandı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük Halk İnisiyatifi, “Rêber Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında, Qamişlo’da kitlesel bir yürüyüş düzenledi.

Osman Sebrî Kavşağı’nda başlayan yürüyüş, Mihemed Şêxo Kültür ve Sanat Merkezi önüne kadar devam etti. Yürüyüşe, Qamişlo halkının yanı sıra Amûdê, Tirbespiyê ve Til Hemîs halkı, Arap aşiretlerinin kanaat önderleri, din insanları ve Cizîr Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi temsilcileri katıldı.

Mihemed Şêxo Kültür ve Sanat Merkezi önünde sona eren yürüyüşte konuşan Kongra Star Qamişlo Koordinasyonu üyesi Îbtîsam Hisên, “Uluslararası komplo sonucu rehin alınan Önder Abdullah Öcalan’ın 25 yıldır İmralı Zindanı’nda sürdürdüğü direnişi selamlıyoruz ve kutluyoruz. Bu komployu gerçekleştiren devletler, Ortadoğu haritasını yeniden çizmek ve bölgedeki 100 yıllık projelerini gerçekleştirmek istiyorlar. Ayrıca planlarını gerçekleştirmek ve bölge halkları üzerindeki egemenliklerini korumak istiyorlar. Önder Abdullah Öcalan demokratik ulus projesiyle kapitalist devletlerin politikalarının karşısında durdu. İmralı büyük bir direniş sürdürüyor” diye konuştu.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük Halk İnisiyatifi Üyesi Heyal Xiwêr, uluslararası insan hakları örgütlerinin İmralı sistemi karşısındaki tutumlarını kınayarak, Abdullah Öcalan’ın İmralı Zindanı’nı aydınlık ve özgürlük kaynağına çevirdiğini belirtti.

Demokratik ulus projesinin devlet sistemine alternatif olduğunu belirten Heyal Xiwêr, “Önder Apo tüm dünyaya barış getirmeye çalışıyor ve biz de büyük bir dayanışmayla özgürlüğü için mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı.