Qereçox şehitleri törenle anıldı

Türk devletinin 2017 yılında Qereçox Dağı'na düzenlediği saldırıda şehit olan 20 kişi için kitlesel anma töreni düzenlendi.

İşgalci Türk devletinin Dêrik’e bağlı Qereçox köyünde YPJ Genel Komutanlığı karargahına 25 Nisan 2017’de düzenlediği saldırıda şehit düşen 20 kişi için Cizîr bölgesindeki halkın da katılımıyla anma töreni düzenlendi.

Şehitlerin yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini ve Kürt özgürlük hareketlerinin flamaları taşıyan kitle, Qereçox Dağı'ndan bombalı saldırının düzenlendiği alana kadar yürüdü.

Burada konuşan Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Komutanı Sozdar Dêrik, Kürdistan Özgürlük Hareketi'nin tüm şehitlerini Qereçox şehitleri şahsında andı. Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını kınayan Dêrik, Kuzey ve Doğu Suriye halkı dahil Kürdistan'ın tüm bölgelerinin işgalci Türk devletine sırtını döneceğini ve despotik sistemlerin gölgesinde yaşamayı kabul etmeyeceğini vurguladı.

Sozdar Dêrik, şehit aileleri, gerilla annelerine ve Kuzey ve Doğu Suriye halkına soykırım saldırılarına karşı gerillalara destek olmaya çağırdı.

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Selma Xelîl de şehitlerin özgür ülke hayallerini gerçekleştirmek için onların yolunu takip edeceklerini söyledi.

Halkın Qereçox şehitlerini anmasının, devrimin ve şehitlerin değerleriyle bağ kurması ve işgalci Türk devletine karşı ayaklanması anlamına geldiğini ifade eden Selma Xelîl, KDP ve Türk ordusunun gerillalara yönelik ortak saldırılarını da kınadı.