QSD: Son bir haftada 2 savaşçı şehit düştü, 5 çete öldürüldü

QSD Basın Merkezi, Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırılarında son bir haftada 2 savaşçılarının şehit düştüğünü ve 5 çete üyesinin öldürüldüğünü belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Türk devleti ve çetelerinin 29 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdiği işgal saldırılarına bilgileri paylaştı.

“İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Rojava ve Kuzey Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını aralıksız sürdürmektedir” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“GİRÊ SPÎ

İşgalci Türk ordusu ve çete grupları, 29 Ocak günü itibariyle uluslararası M4 karayoluna ağır silahlarla işgal saldırılarında bulundu. Bu saldırılarda bir sivil yaralandı.

İşgalciler, 3 Şubat günü güçlerimizin Eyn Îsa’nın Xirbit Kerem köyündeki cephelerine saldırıda bulundu. Güçlerimizin meşru savunma temelinde saldırılara karşılık vermesiyle bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda 5 çete üyesi öldürüldü, çetelere ait bir araç imha edildi ve yüklü miktarda cephane ele geçirildi.

İşgalcilerin aynı gün içerisinde Eyn Îsa Kampı çevresine gerçekleştirdiği saldırılarda 2 savaşçımız şehit düşmüştür. Ayrıca Eyn Îsa’nın köylerine ağır silahlarla gerçekleştirilen işgal saldırılarında 2 savaşçımız yaralanmıştır.

TİL TEMİR

Türk devleti ve çeteleri, Til Temir’in köylerine yönelik işgal saldırılarını aralıksız sürdürmektedir. İşgalciler, 3 Şubat günü Til Temir’in Depsa, Bagera, Amriyê ve Girê Şehit Dilşêr köylerine yoğun askeri sevkiyat yapmış ve bu köylere ağır silahlar yerleştirmiştir.”