Reqa şehidi Seyit Til Hemîs son yolculuğuna uğurlandı

18 Eylül günü Reqa’da şehit düşen YPG savaşçısı Seyit Til Hemîs, yüzlerce kişinin katılımı ile Til Hemis’teki Şehit Raxib Etiye Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Törene, TEV-DEM ve asayiş üyeleri ve halk, 18 Eylül’de Reqa Hamlesi’nde şehadete ulaşan YPG savaşçısı Ebdulhemîd Mihemed’in (Seyid Til Hemîs) cenazesini Qamişlo’dan alarak yüzlerce araçlık konvoyla ilçenin batısındaki Salihiyê Köyü’nde bulunan Şehit Raxib Etiye Mezarlığı’na doğru yol aldı.

Mezarlıkta QSD savaşçıları askeri tören düzenledi ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Til Hemîs Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Salih Ebûş, şehidin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Ebûş, özgür bir yaşam inşası için özgürlük şehitlerinin canlarını feda ettiğini söyledi ve şehitlerin yolunda gitme sözünü yineledi.

Ebûş’un ardından TEV-DEM adına konuşan Salih Xelef ise, Suriye krizinin başlangıcından bu yana kriz için herhangi bir çözüm bulunamadığını belirterek, “Rojava Devrimi’nin direniş ve mücadeleyle dolu yıllarından sonra krizin çözümü için federasyon projesinin ortaya kondu. Seçimlerin yapılması da proje başarısı için ilk adımdır. Bu başarılar şehitlerin fedakarlıkları sayesinde gerçekleşiyor. Mücadeleyi sürdürme sözü veriyoruz” şeklinde konuştu.

Tören sonunda şehidin şehadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi. Ardında Şehit Seyit sloganlarla sonsuzluğa uğurlandı.