Reqalılar işgal saldırılarını protesto etti

Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, Reqa’da işgal saldırılarına karşı yürüdü.

Reqa merkez ve köylerinden yüzlerce kişi, sivil ve askeri kurum üyeleri, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği üyeleri, Şehit Hevrîn Xelef Parkı’nda bir araya gelerek protesto eylemi düzenledi.

Halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini ve PKK’nin bayraklarını taşıdı.
Reqa’daki Saat Kulesi’nin bulunduğu dört yola doğru yürüyüşe geçen halk, “Türk işgaline hayır, Bê serok jiyan nabe” sloganlarını attı. Burada yapılan açıklamayı Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Elî El-Qasim okudu.

'HALKLARA KOMPLO YAPILIYOR'

Açıklamada şöyle denildi:
“Üçüncü Dünya Savaşı’nın yeni bir aşamasına geçiyoruz. Güçler arasında savaş olması nedeniyle bölgesel ve küresel taraflar hesaplarına ve ilişkilerine geri dönüyor.
En başında itibaren halklar kurban edilmiş. Ortadoğu’da devletlerin yaptıkları, özellikle işgalci Türk devleti ve Şam diktatörlük rejiminin yanı sıra hain ve ajan KDP’nin yaptıkları, bölge halklarına karşı yeni bir komplodur. Şengal, Kobanê ve diğer bölgelere dönük gerçekleştirilen son saldırılar bunun bir örneğidir.”
İşgalci Türk devleti ve KDP’nin, bölge halklarına, Kürt halkına ve Medya Savunma Alanları’na dönük ortak saldırılarının amacına dikkat çekilen açıklamada, bu saldırılarla bölge halklarının iradesinin kırılması, bir partinin ve ailenin çıkarlarının korunmasının amaçlandığına değinildi.
Halklara ve özgürlük savaşçılarına karşı gerçekleştirilen saldırı ve komploların kınandığı açıklamada, “Partilere, halka ve vicdanlı kişilere, özellikle gençlere bu saldırılara karşı başkaldırmaları çağrısında bulunuyoruz. Gençler olarak insanlık dışı saldırılara karşı mücadele edecek ve şehitlerin intikamını alacağız" denildi.