Rojava aralıksız bombalanıyor, Cindirês’te bir kişi kaçırıldı

Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye’ye bağlı bölgeleri bombalamaya devam ederken, Cindirês’te bir sivil kaçırıldı.

İşgalciler Efrîn’in Cindirêsê ilçesinden bir sivili daha kaçırdı. Yerel kaynaklara göre Türk istihbarat teşkilatı MİT, Nîzar Mihemed Bozan isimli 25 yaşındaki genci bazı ihtiyaçlarını karşılamak için Efrîn’e gittiği sırada Efrîn ile Cindirêsê arasındaki kontrol noktasında kaçırdı. Türk devletinin işgal ettiği Kürt topraklarında sistematik bir şekilde savaş suçları işleniyor. İnsan kaçırma, yağma, işkence, infaz, tecavüz, hırsızlık, yolsuzluk, tehdit gibi suçlar gündelik hale geldi.

Bu arada bombardımanlar da aralıksız bir şekilde devam ediyor. İşgalci Türk devleti yerel saatle 11.00 sıralarında Şehba Kantonu’na bağlı Um Hoş ve Wehşiyê köylerini bombaladı. Daha detaylı bilgi alınamadı.

Türk devleti hemen her gün Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ne bağlı bölgeleri, sivil yerleşim alanlarını doğrudan hedef alarak bombalıyor.

Minbic Askeri Meclisi tarafından yapılan açıklamaya göre işgalci Türk devleti son üç gün içerisinde altı köyü bombaladı.

Açıklamada, “İşgalci Türk ordusu Hoşeriyê, Tûxar, Mihsenlî, Um Cilûd, Seyade ve Yalinlî köylerini havan ve ağır silahlarla bombaladı. Türk ordusu son 3 günde Tûxar, Hoşeriyê, Yaşilî ve Şêx Nasir köylerine yakın üslerinden 41 top atışı yaptı. Bu saldırılarla güvenliği, istikrarı ve toplumsal yaşamı yok etmek istiyor” bilgisi verildi.