Rojava'da Enternasyonal devrim şehitleri için anma

Enternasyonal Devrim Şehitleri günü vesilesiyle Hesêkê'de anma etkinliği düzenlendi. Anmaya katılan Türk devletince katledilen Alman enternasyonal Konstantin'in ailesi işgalcilerden hesap sorana kadar soluksuz mücadele edeceklerinin mesajını verdi.

2022 yılında düzenlenen Rojava Enternasyonal Konferansında 24 Mart Enternasyonal şehitler günü olarak ilan edilmişti. 

Enternasyonal devrim şehitleri günü vesilesiyle Kuzey ve Doğu Suriye'nin Hesêkê kentinde bulunan Serdem Kültür ve Sanat Merkezi'nde anma etkinliği düzenlendi. Şehit aileleri ve Enternasyonal Çalışmalar Koordinasyonu öncülüğünde gerçekleştirilen ve üçüncüsü yapılan anma etkinliğine Rojava Devrim Sahasına akın eden onlarca enternasyonalin yanı sıra bölgedeki yurttaşlar ve 2019'da Serêkaniyê ve Girê Spi'ye dönük işgal saldırılarında şehit düşen Alman enternasyonal savaşçı Andok Cotkar'ın ailesi de katıldı. 

Devrim şehitleri için saygı duruşuyla başlayan anma etkinliğinde Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Rojda Ehmed, Şehîd Andok Cotkar'ın annesi Ute Russ ve Rojava Savunma Komitesi adına Sozê Qamişlo birer konuşma yaptı. 

Rojda Ehmed, Kürdistan'daki özgürlük mücadelesine Enternasyonal şehitlerin öncülük yaptığına işaret ederek mücadelelerinin takipçileri olacaklarını belirtti. 

Ute Russ, çocukları Constantin sayesinde Rojava'daki mücadeleyi öğrendiklerine vurgu yaparak, Türk devletinin Şehîd Andok Cotkar ve Şehîd Legerîn Qerecox'un cenazelerini alana kadar Almanya ve birçok yerde soluksuz mücadele edeceklerini söyledi. 

Soze Qamişlo, Andok Cotkar'ın ailesine hitaben yaptığı konuşmada " Direnişin ve mücadelenin ülkesine hoşgeldiniz" diyerek başladığı konuşmasında Şehîd Andok'un annesinin yaptığı açıklamalardan güç alarak mücadelelelerini sürdüreceklerini ve Haki Karer şahsında başlayan Helin ve Destanlar şahsında süren enternasyonal mücadelenin takipçisi olacaklarının sözünü yineledi. 

Rojava Enternasyonal Çalışmalar Koordinasyonu tarafından Şehîd Andok Cotkar'ın ailesine plaket, Reqa halkı tarafından da futbol forması (Şehîd Andok Cotkar'ın Reqa'da mücadele ederken özgür yaşamın kurulduğu kentin simgesi olarak kabul edilerek) armağan edildi. Enternasyonal mücadeleyi anlatan sinevizyon gösterimi, faşizme karşı mücadeleyi anlatan tiyatro oyunu ve devrim şarkılarının söylenerek sürdüğü anma "Şehîd Namirin, Berxwedan Jîyane" sloganlarıyla son buldu.