Rojava'da KDP ihanetine karşı yürüyüş

Rojava'da yüzlerce kişi KDP ihaneti ve işgalci Türk devletiyle işbirliğine karşı yürüdü.

Dêrik, Koçerat ve Beravêli yüzlerce kişi, KDP ihaneti işgalci Türk devletiyle işbirliğini kınamak ve Qazi Muhammed ve arkadaşlarını anmak için Özgürlük Meydanı’nda  biraraya geldi.

Dêrik’in ana cadde ve sokaklarında yürüyüşe geçen halk sık sık, "Na ji xiyanetê re", "Bijî biratiya gelan", "Na ji şerê birakujiyê re" ve "Dem dema yekitiya neteweyî ye" sloganları attı.

Yürüyüş yoğun katılımdan dolayı mitinge dönüştü. Mitingde konuşan Dêrik Şehit Aileleri Meclisi Mihemed Hiso, “Çocuklarını kurban eden bir halk ihanete boyun eğmeyecek. Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesini öğrendiği için kimse halkımızın fedakarlıkları önünde duramaz” diye belirtti.

Mahabad Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu güne kadar ihanet çizgisinin  sürdüğünü ifade eden Mihemed Hiso, Kürt halkına, Kürt davası üzerindeki bütün plan ve komplolara karşı çıkma çağrısı yaptı.

Barış Anneleri adına söz alan Şehit Hevrîn annesi Sûad Mistefa, “Barış Anneleri olarak dört parça Kürdistan’daki halkımıza diyalog masasına oturması, birlik olması ve halkımıza dönük planlara karşı durma çağrısı yapıyoruz” dedi.

Barış Anneleri’nin Şengal ve Medya Savunma Alanları’na dönük komplolarını reddettiğini belirten Sûad Mistefa, şehit annelerinin ihanete karşı durması gerektiğini kaydetti.

Miting, gerillanın işgalci Türk devleti karşısındaki direnişini selamlayan sloganlarla sona erdi.