Rojava’nın batısı işgalcilerin hedefinde

Türk devleti, Til Rifet, Girê Spî, M4 Karayolu ve kentin batısındaki köyleri,  Til Temir’in Til Cuma ve Um El Kêf köyleri ile Eyn Îsa’yı bombalıyor.

Türk devleti, DAİŞ, El Kaide ve türevleri gruplardan devşirip kendine bağlı ordu haline getirdiği çeteleri, Şehba Kantonu’na bağlı Til Rifet ilçesini, Til Temir’in Til Cuma ve Um El Kêf köylerini bombalıyor.

Aynı işgalciler, Girê Spî ilçesi, M4 yolu ve Girê Spî'nin batısındaki köyleri bombalıyor. Şu ana kadar söz konusu bölgeler 200’e yakın top ve füze atılırken, Eyn Îsa kent merkezine yönelik bombardımanda sivil yerleşim alanları hedef alındı.

Hasarın boyutlarına ilişkin henüz bilgi edinilemezken, söz konusu alanlara bombardıman devam ediyor.

QSD: GIRÊ SPÎ'DEKİ BOMBARDIMANLA İLİŞKİMİZ YOK

Öte yandan QSD Basın İrtibat Merkezi, Girê Spî’de çete noktalarına yapılan kimliği belirsiz saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada; “İşgalci Türk devleti ve çetelerine bağlı internet siteleri, güçlerimizin işgal altındaki Girê Spî ilçesini füzelerle hedef aldığı iddiasıyla asılsız haberler yayınlamaktadır. Güçlerimiz son saatlerde o bölgede herhangi bir saldırı gerçekleştirmemiştir. Yerel kaynaklar, şehir merkezinin kimliği belirsiz bir insansız hava aracı tarafından hedef alındığını doğruluyor” denildi.