TEV-DEM: Êzidîler soykırım tehlikesinden korunmalı

Çarşema Sor Bayramı'nı kutlayan TEV-DEM, "Êzidîler soykırım tehlikesinden korunmalı" dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Çarşema Sor Bayramı vesilesiyle açıklama yaptı.
TEV-DEM, Êzidîlerin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, bölge halklarının, cephedeki savaşçıların, gerilla, YJA Star, YPG, YPJ, QSD, YBŞ ve şehit ailelerinin Çarşema Sor Bayramı'nı kutlayarak, Abdullah Öcalan’ın modern felsefesiyle kadim Êzidî inancının ruhunu ve kültürünü yeniden canlandırdığını belirtti.

'KAZANIMLAR YOK EDİLMEK İSTENİYOR'

Direnişçi Êzidî toplumunun Şengal’de komplolarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekilen açıklamada, “İşgalci Türk devleti KDP’nin ve Irak hükümetinin iş birliğiyle Êzidî toplumuna karşı aralıksız çalışıyor. Duvarın örülmesi yoluyla Êzidîleri kuşatmak ve yok etmek istiyorlar. Kazanımları yok edip bölgeyi Kuzey ve Doğu Suriye’den koparmak istiyorlar” denildi.

TEV-DEM, şunları da kaydetti: “Kürdistan’daki siyasi güçlere, hukuk örgütlerine, sivil toplum örgütlerine Şengal’deki Êzidîlerin kazanımlarını korumaları ve yeni soykırımın önünü tutmaları çağrısında bulunuyoruz. Irak güçlerinin dün Êzidxan Asayişi’ne dönük gerçekleştirdiği saldırılar, Êzidî toplumun soykırım tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor."