TEV-DEM’den çağrı: Türk devletine karşı bölgeyi savunalım!

Gerillanın işgalci Türk devletine darbeler vurduğuna dikkat çeken TEV-DEM, Yeni Osmanlı Projesine karşı bölgeyi savunmaya çağırdı.

İşgalci Türk devleti son dönemlerde Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırılarını arttırdı. Demografik değişim politikaları ve sömürge evleri yapımına da devam ediyor.

'GERİLLA DARBE VURUYOR'

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Faşist Türk ordusu Kobanê’yi hedef aldı ve çok sayıda köyü yoğun bir biçimde bombaladı. Türk devleti ve ortakları aynı zamanda Medya Savunma Alanları’nı bombalıyor. Bu da Türk devletinin askeri cephanesine ve KDP’nin ortaklığına rağmen gerillanın direnişi karşısında duramadığını ispatladı. Gerillanın direnişi sonucu, Türk ordusu cephanesini ve asker cenazelerini savaş alanında bırakarak, çekildi. Sykorsky tipi helikopter düşürüldü ve bu Türk devleti için ağır darbelerdi” denildi.

Türk devletinin sömürge projesine işaret eden TEV-DEM, bu projenin oldukça tehlikeli olduğunu ve uluslararası kararlarla bir bağlantısı olmadığını belirtti.

'HALK VE GERİLLA DİRENİŞİ İŞGALCİLERİ YENER'

AKP-MHP iktidarının, Suriye toprağını İskenderun Sancağı gibi Türkiye topraklarına katmak istediğini vurgulayan TEV-DEM, gerilla karşısında yenilen işgalci devletin intikâmını Kuzey ve Doğu Suriye’den aldığına dikkat çekti.

Kürt ve Arap demokratik güçlere, hukuk örgütlerine bölgeyi Yeni Osmanlı Projesine karşı savunmaya çağıran TEV-DEM, "AKP hükümetinin elinde parçalama projesinden başka bir şey kalmadı. Faşist Türk devletinin projelerine karşı duracak tek güç gerilla ve işgale karşı direnen herkestir" dedi.