TEV-DEM, işgale ve tecride karşı devrimci halk savaşına çağırdı

TEV-DEM, işgale ve tecride karşı devrimci halk savaşı temelinde örgütlenme ve mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

19 Temmuz Devrimi’nin 12’nci yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yapan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), 2012’de Kobanê’de başlayan halkların umutlarını yeşerten 19 Temmuz Devrimi’nde birçok kazanımın elde edildiğini vurguladı.

Açıklamada, devrimin sosyal, kültürel, siyasi ve özsavunma düzeyinde büyük değişimlerin yaşandığı, kadınların ve gençlerin öncü rol oynadığı çok önemli bir deneyim olduğu kaydedildi.

Aktif bir siyasi ve toplumsal güç haline gelen Demokratik Özerk Yönetim’in devrim kazanımlarını korumak için büyük bir mücadele verdiğinin vurgulandığı açıklamada, Türk devletinin işgal girişimlerine dikkat çekildi.

Açıklamada bölgeye saldıran ve uluslararası koşulları devrim iradesini boşa çıkarmak için kullanan işgalci Türk devletinin, bölge halkından intikam almak ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı halktan uzaklaştırmak için hukuka aykırı bir politika yürüttüğü kaydedildi.

Başûrê Kurdistan bölgesine yönelik işgal saldırılarında bulunan ve Esad ile ilişkilerini yeniden tesis etme girişiminde bulunan Türk devletinin esas amacının işgalini meşrulaştırmak, bölge halkının iradesini kırmak ve 19 Temmuz Devrimi’ni boşa çıkarmak olduğu belirtildi.

Bölge halkını 19 Temmuz Devrimi kutlamalarına çağıran TEV-DEM, tecride karşı özgürlük hamlesine aktif katılmaya ve tarihi mirasın korunması, işgalcilerin, ihanetçilerin önünün alınması için devrimci halk savaşı temelinde örgütlenme ve mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.