Til Hemîs’te tecrit ve işgal saldırıları protesto edildi

Til Hemîsli halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve Türk devletinin işgal saldırılarına karşı yürüdü.

Qamîşlo kantonuna bağlı Til Hemîs’te yüzlerce kişi, sivil kurum, siyasetçi ve bölgedeki aşiretlerin ileri gelenleri, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük saldırılarına ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecride karşı bir yürüyüş düzenledi.

İlçenin doğusunda bulunan Trafik Merkezi önünde başlayan yürüyüşe katılan halk, “Komplocu güçler ölsün”, “Bijî berxwedana Îmraliyê” ve “Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü Ortadoğu’nun anahtarıdır” yazılı pankartlar taşıdı.

İlçe merkezinde konuşma yapan Til Hemîs İlçe Meclisi Eşbaşkanı Xalîd El-Nayif, uluslararası toplumun işgalci Türk devletin suçlarına karşı sessizliğini kınayarak, “Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi saldırıları yasaklamadığı için saldırılar aralıksız devam ediyor. Uluslararası toplumun sessizliği, Erdoğan’ın Önder Abdullah Öcalan ve Kuzey ve Doğu Suriye halkına karşı suçlarını onayladıkları anlamına geliyor” dedi.

'DÜŞÜNCEMİZİN YAYILMASINDAN KORKUYORLAR'

Ayrıca Demokratik Birlik Partisi (PYD) Til Birak Şubesi Eşbaşkanı Xalib El-Sedûn, işgalci Türk devletinin Suriye topraklarını bombalamasını ve halkını göçertmek için işlediği suçları kınadı.

El-Sedûn, "Demokratik ulus projesinin Kuzey ve Doğu Suriye’de başarılı olmasından dolayı sömürgeci devletler bu düşünceyi halklara karşı suç işleyen Türk devleti eliyle ortadan kaldırmak istiyor. Bu düşüncenin dünyada yayılmasından korkuyorlar" diye belirtti.

El-Sedûn, özgürlük şehitlerinin hedeflerinin gerçekleşmesi için mücadelenin büyütülmesi gerektiğini belirtti.

Yürüyüş Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın direnişini selamlayan sloganlarla son buldu.