Til Temir Askeri Meclisi: 2 çete üyesi öldürüldü

Til Temir Askeri Meclisi, Türk devleti ve çetelerinin Til Temir’e dönük saldırılarını arttırdığına dikkat çekerek, "2 çete üyesi öldürüldü" dedi.

Til Temir Askeri Meclisi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin son günlerde artan saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İşgalci Türk devleti ve çeteleri son zamanda Til Temir’e dönük saldırılarını arttırdı. 4 Ağustos günü de Dirdara köyüne yoğun bir şekilde saldırdı. Saldırılarda sivillerin evleri ve köy okullar bilinçli bir şekilde hedef alındı. Bu bağlamda savaşçılarımız meşru müdafaa çerçevesinde, 4 Ağustos gecesi Girê Menax köyüne konuşlanan işgalcileri hedef aldı. Bu eylemde askeri bir araç darbe alırken, 2 çete üyesi öldü, 2 çete üyesi de yaralandı.
İşgalci Türk devletinin bölgeye dönük bombardımanı ve keşif uçaklarının hareketliliği devam etmekte. Söz konusu bombardımanlarda Suriye ordusuna bağlı 2 asker ile Fiteyim Qetûf El Elî isimli bir kadın yaralandı. İşgalci çeteler aynı zamanda sınırdaki güçlerine askeri takviye göndererek savaş hazırlığı yapıyor.”