Türk devleti Eyn Îsa’da bir üs kurdu

İşgalci Türk devleti, Eyn Îsa’daki M4 Karayolu etrafında son bir hafta içerisinde 5 üs inşa etti. Üsleri birbirine bağlamak için de hendek kazdığı öğrenildi.

Eyn Îsa’nın batısı, doğusu ve kuzeyinde üsler kuran işgalci Türk devleti, bu üsler yoluyla Cizre ve Fırat bölgelerini birbirine bağlayan M4 Karayolu’nu ele geçirmeye çalışıyor.

Eyn Îsa’dan 6 km uzaklıkta bulunan El Xalîdiyê köyüne kurduğu 5’inci üssünün çalışmalarını bitiren işgalci Türk devleti, kurduğu yeni üslere içinde ağır silah, gözlem kamerası, radarların da bulunduğu askeri sevkiyatlarını arttırıyor.

M4 karayolu üzerine kazılan hendekleri ve toprak mevzileri daha önce belgelemişti. 

İşgalci Türk devleti, Eyn Îsa ve Girê Spî’nin batı köylerine 3 ay aralıksız saldırdıktan sonra askeri üs inşa etmeye başladı.

M4 Karayolu’nun güney cephesine konuşlanan Şam hükümeti güçleri ile Rus güçleri, işgalci Türk devletinin işlediği suçlara sessiz kalmaya devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre, Eyn Îsa’nın kuzeybatısına yeni bir üs kuran işgalci Türk devleti, Til Temir ve Zirgan arasındaki yola yeni bir üs kurmaya hazırlanıyor.