YPG: Şehit Ekrem Üstek son anına kadar Kürdistan için çalıştı

YPG, işgalci Türk devletinin saldırısında şehit düşen Ekrem Üstek’in ailesine başsağlığı diledi, "Ömrümün son anına kadar Kürdistan halkının özgürlüğü için çalışma yürüttü" dedi.

YPG Genel Komutanlığı, işgalci Türk devletinin Kobanê’deki SİHA saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, “Kobanê’de bugün saat 09:25’de işgalci Türk devleti tarafından iki SİHA saldırısı gerçekleştirildi. Her iki saldırı eş zamanlı olarak düzenlendi. Bu saldırılarda Halep yolu üzerinde bir araç ile Kobanê merkezine yakın bir ev hedef alındı. Kobanê merkezdeki eve yapılan saldırıda değerli yurtsever Ekrem Üstek şehadete ulaştı" denildi.

'SEFERBERLİK RUHUYLA AKTİF ÇALIŞMA YÜRÜTTÜ'

YPG'nin açıklamasında şunlar da kaydedildi:

"Değerli yurtsever Şehit Ekrem 1969 yılında Şirnex’te dünyaya geldi. Her onurlu yurtsever gibi genç yaşından ömrümün son anına kadar Kürdistan halkının özgürlüğü için çalışma yürüttü. Bu mücadelesinde çok büyük bedeller ödedi ve 13 yıl Türk devletinin hapishanelerinde kaldı. Fakat verdiği bedeller karşısında hiçbir zaman geri adım atmadı, özgürlük mücadelesinde önüne çıkan her zorluğu büyük bir kararlılıkla aştı ve bu zorlukları mücadeleyi büyütmenin temeli yaptı. Kobanê direnişi sırasında Önderliğin çağrısına seferberlik ruhuyla yanıt verdi ve Kobanê direnişine katıldı. Savaş şehre ulaştığında, Şehit Ekrem de sınırları aşıp savaş alanına ulaşan ve özgürlük savaşçılarının yanında yer alanlardan oldu. Tarihi Kobanê direnişinden sonra da Rojavayê Kurdistan’da devrim çalışmalarında aktif bir şekilde yer aldı ve devrimin inşasında anbean büyük bir heyecan ve coşkuyla çalışma yürüttü.

İşgalci Türk devleti içeride yaşadığı krizin üzerini savaşla örtmeye çalışıyor. Bunun için de insanlık dışı saldırılarını her gün arttırıyor ve bu saldırılarda hiçbir savaş hukukunu tanımıyor. Saldırılarında çoğu zaman insanları hedef alıyor. Bu da Türk devletinin bölgedeki bütün halkların düşmanı olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

'TÜRK DEVLETİ YENİLDİ'

Son saldırıda da ortaya çıktığı gibi, saldırıları şehir merkezlerinde insanların evlerini hedef alacak boyuta ulaştı. Bu işgalci Türk devletinin bölge halkının mücadelesi karşısında yenildiğini ve insanlık dışı saldırılar dışında yapacağı bir şeyinin kalmadığını net bir şekilde ortaya koyuyor. İnsanları hedef aldığı bu vahşi saldırılarını şiddetle kınıyor, bütün halkımıza ve dünya kamuoyuna insanlık dışı saldırılara karşı tepkisiz kalmaması çağrısı yapıyoruz.

YPG Genel Komutanlığı olarak, başta değerli şehidimizin ailesi olmak üzere bütün halkımıza başsağlığı diliyor ve şehitlerimize verdiğimiz zafer sözünü bir kez daha yeniliyoruz.”