YPG, iki şehidin kimliklerini açıkladı

YPG, Dêrezor ve Reqa’da DAIŞ’e karşı sürdürülen mücadelede şehit düşen iki savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

Yekineyên Parastina Gel (YPG), Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında Dêrezor’da sürdürülen operasyonlarda şehit düşen bir savaşçıları ile DAİŞ’ten arındırılan Reqa’da sürdürülen temizlik operasyonlarında şehit düşen bir savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG açıklaması şöyle:

“Dêrezor’u özgürleştirme hamlesi olan Cizre Fırtınası Hamlesi aralıksız devam ediyor. QSD, YPG ve YPJ güçlerinin DAIŞ çetelerine yönelik operasyonları devam ederken savaşçıların Dêrezor kırsalında ilerlemeleri karşısında DAIŞ çeteleri de giderek alanda daralmaktadır. Ayrıca Reqa’daki DAIŞ çetelerinin kalıntılarını temizleme operasyonları sürmektedir. Reqa’nın özgürleştirilmesinden sonra savaşçılar tarafından çetelerin arkalarında bıraktıkları sayısız artıklar temizlenirken bölge günbegün halk için güvenli hale getirilmesi için hazırlanmaktadır.

Bu temelde, bir yoldaşımız Dêrezor’da DAIŞ çetelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, bir yoldaşımız da Reqa’daki çetelerin kalıntılarını temizleme operasyonunda şehadete ulaşmıştır.

YPG ve YPJ olarak Dêrezor ve Reqa’da şehit olan yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, ailelerine ve yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Şehitlerimizin sicil bilgileri şöyle:

KAWA TIL XEZAL

Kod Adı: Kawa Til Xezal

Adı Soyadı: Kawa Omer

Ana Adı: Helîme

Baba Adı: Ibrahîm

Doğum Yeri: Kobanê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqa / 6 Şubat 2018

YASIR EFNIS

Adı Soyadı: Yasir El Efnîs

Ana Adı: Sebha

Baba Adı: Hisên

Doğum Yeri: Dêrezor

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrezor / 28 Ocak 2018”