YPG şehit Karker Êrîş’i andı

YPG, Efrîn’deki Çağın Direnişi’nin öncü komutanlarından Karker Êrîş’i anarak, "İşgale ve faşizme karşı direnişimizi üst seviyeye çıkaracağız" dedi.

YPG Basın İrtibat Merkezi, Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’deki işgalci saldırılarına karşı Çağın Direnişi’nde şehit düşen, direnişin öncü komutanlarından Karker Êrîş’i andı.

'BÜYÜK DİRENİŞ SERGİLENDİ'

YPG'nin bugünkü yazılı açıklaması şöyle:
“İşgalci Türk devleti Rojava Kürdistan’ı ve Kuzey ve Doğu Suriye Devrimi’nin büyük bedellerle edinilen kazanımlarına karşı işgal ve soykırım girişimlerine devam etmektedir. Efrîn’e yönelik saldırılarıyla bölgeye yönelik imha ve inkar politikalarını en üst seviyeye çıkaran Türk devletine karşı YPG-YPJ ve QSD öncülüğünde halkımız büyük bir direniş sergilemiştir.

'KARKER YOLDAŞ DİRENİŞE ÖNCÜLÜK ETTİ'

Bu direnişi tarihi düzeye ulaştıran ölümsüz şehitlerimiz olmuştur. Devam eden bu amansız direnişe mücadelesi ve emeğiyle öncülük edenlerden biri de büyük komutan yoldaşımız Karker Êrîş’tir. Büyük komutan Karker Êrîş, Avesta, Rizgar, Rosiyar, Îlan, Artêş ve birçok şehidimiz gibi direnişe öncülük ederek şehitler kervanına katılmıştır. Şehadetinin 2’nci yılında büyük komutan Karker Êrîş yoldaşı saygıyla anıyoruz.

'ÜST SEVİYEDE VE ARALIKSIZ DİRENİŞ...'

Büyük komutan Karker Êrîş yoldaşımızın direniş ruhuyla işgale ve faşizme karşı direnişimizi en üst seviyeye çıkaracağımızı, özgürlük ve demokrasi mücadelesi aralıksız sürdüreceğimizin belirtiyoruz. Bu vesileyle başta Şehit Karker olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, onların Özgür Kürdistan hayalini gerçekleştireceğimizin sözünü yineliyoruz.”