YPJ 9’uncu kuruluş yıldönümünü bir törenle kutladı

YPJ dokuzuncu kuruluşu yıldönümü olan 4 Nisan’da Hesekê Kantonu’na bağlı Şedadê beldesinde askeri bir tören düzenledi.

Şedadê’deki askeri törende bir konuşma yapan YPJ Genel Komutanlık Üyesi Sozdar Dêrîk, YPJ’nin 9’uncu kuruluş yıldönümünü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a, devrim şehitlerine, şehit ailelerine ve bütün devrimci kadınlara kutladı. 4 Nisan aynı zamanda Kürt Halk Önderi’nin 73’ncü yaş günü.

Sozdar Dêrîk, “4 Nisan Önder Apo’nun doğum günüdür. Önder Abdullah Öcalan’ın doğuşu sadece kendisinin doğuşu değil hepimizin doğuşudur. Özgürlüğü görmeyi ve kadın olduğumuzun farkına varmamızı sağlayan Önder Apo’dur” dedi.

Dêrîk, Kuzey ve Doğu Suriye ile dünyada yaşanan olayların kadınların mücadele etmesi için birçok sebep yarattığını vurgularken, YPJ’nin de bu amaçla savunma birimleri olarak kurulduğunu kaydetti.  

Dêrîk, “Bütün kadınların savunmasını kendimize görev edindik ve bütün toplum için mücadele edeceğiz. Özgür toplum felsefesinde ısrar edecek ve demokratik ulus çalışmalarını büyüteceğiz” diye konuştu.

 “Bütün dünya kadınlarından özellikle Kürdistan dağlarında savaşan kadın gerillalarından ilham alıyoruz” diyen Sozdar Dêrîk, Tüm kadınlara söylüyoruz; bu mücadeleyi büyüteceğiz ve durmadan bu mücadelede ısrar edeceğiz. Bugün bu kadar kadının birlikte düşmana karşı savaşması gurur kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

Tören ‘Bijî Serok Apo’, ‘Bê Serok Jiyan Nabe’ ve ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganlarıyla son bulurken, tören ardından halaylar çekildi ve Abdullah Öcalan’ın doğum günü için ağaç dikti.