YPJ’den Dêrazor’da operasyon: DAİŞ’in üst düzey sorumlusu yakalandı

YPJ ve QSD güçlerinin Dêrazor bölgesinde gerçekleştirdiği ortak operasyonda bir DAİŞ çetebaşı yakalandı.

YPJ tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre 26 Haziran günü Şam Hükümeti kontrolündeki bölgeden Dêrazor’un Suhêl bölgesine giren Mihemed El Bexît yani Ebû Xamid olarak tanınan bir DAİŞ çetbaşınını yakalamak için özel bir operasyon düzenlendi. 

Açıklamada, “Uzun süredir terör faaliyetleri yürüten çete başı Mihemed El Bexît isimli Ebû Xamid olarak bilinen çetebaşı, YPJ ve QSD güçlerinin ortaklaşa Dêrazor bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonda yakalandı” denildi. 

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Aslen Dêrazor’un El Şuhêl bölgesinden olan Ebû Xamid, 2011 yılında Ortadoğu'da yaşanan değişikliklerle birlikte Cêşûl Hur’da (Özgür Suriye Ordusu) Teğmen düzeyinde görev almıştı. Heleb, Ezaz ve Idlib bölgelerinde faaliyet gösteren bu çete, aynı zamanda El Yerbiye bölgesinde YPG-YPJ’ye karşı savaşmış ve savaşçıları hedef alan saldırılar düzenlemişti. Yıllardır bölgede ve Türkiye’de terör faaliyetlerinde bulunan söz konusu çetebaşı, sonunda yakalanmıştır.

Dêrazor’un DAİŞ çetelerinden temizlenmesinin ardından çete başı Ebû Xamid, El Suhêl bölgesine dönerek Îbrahîm El Hafil adlı bir başka çete lideriyle çete grupları oluşturdu. Oluşturulan DAİŞ çete grupları, bölge halkı ve QSD güçleri arasında kriz ve sorun yaratmayı amaçlayan tahrik girişimlerinde bulundular.  Ayrıca savaşçılarımızın şehit edilmesi ve askeri araçlarımızın tahrip edilmesi gibi birçok saldırıya karıştılar.

Çete başı Ebû Xamid, 26 Haziran tarihinde Suriye rejiminin kontrolündeki bölgeden gizlice Dêrazor’un Suhêl bölgesine geçmeye çalışırken, YPJ öncülüğünde gerçekleştirilen özel bir operasyonla savaşçılarımız tarafından yakalandı. Ebû Xamid, bölge halkını özellikle aşiretleri QSD güçlerine karşı tahrik ederek bölgede huzur ve güvenliği bozmaya çalışıyordu.”