AABK yöneticisi Azman ‘tarihi’ seçimler için sandık başına çağırdı

AABK Fransa Yöneticisi ve Yeşil Sol Parti müşahidi Naci Azman, Lüksemburg’da oy kullananların sayısının 8 günde 10 bine ulaştığını belirterek, seçmenleri demokrasi ve özgürlükler için sandık başına çağırdı.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Fransa Yöneticisi Naci Azman, Lüksemburg’da sandık merkezi önünde yaptığı açıklamada halen oy kullanmayan önemli bir kesimin olduğuna dikkat çekerek, sandık başına çağırdı.

Azman, “Lüksemburg’da 1500 kayıtlı seçmen olmasına rağmen 2018 seçimlerinde 10 bin seçme oy kulandı” diye hatırlattı.

Birçok ülkeyle sınırı olduğu için komşu ülkelerden seçmenlerin Lüksemburg’da oy kullanmaya geldiğine işaret eden Azman, “Ama dün akşam (4 Mayıs akşamı) itibariyle bu sayıya eriştik” dedi.

Sekiz günde 10 bin seçmene ulaştıklarını söyleyen Azman, “Ama bu yeterli değil. Ne yazık ki seçmenlerimizin büyük bir bölümü halen sandık başına gelmedi” diye ekledi.

Tüm seçmenlere seslenen Azman, bu seçimlerin “çok önemli ve tarihi bir seçim” olduğunu kaydetti.

Demokrasi ve özgürlükler için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Azman, “Oy kullanan seçmenler de oy kullanmayanları teşvik etmeli” dedi.

“Biz kurumsal olarak şöyle bir karar aldık. Bu seçimlerde tüm kurumlarımız, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı üzerinden bir fikir beyan etti” diyen Azman, Alevi örgütlerinin milletvekili seçimlerinde Yeşil Sol Parti’yi desteklediğini vurguladı.

Sandık güvenliği konusunda da gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Azman, “Sandıkları boş bırakmıyoruz. Bu anlamda herkesin içi rahat olsun, yeter ki gelip oylarını kullansınlar” dedi.