Fatih’te Yeşil Sol Parti rüzgarı

AKP-MHP’yi destekleyen tarikatların barınıp örgütlendiği ve AKP’nin şimdiye kadar birinci parti çıktığı İstanbul’un Fatih ilçesinde Yeşil Sol Parti rüzgarı esiyor.

Yeşil Sol Parti, Fatih’te yoğun bir tempoyla seçim çalışmalarını sürdürüyor. Seçim bürolarına halkın ilgisi yoğun. 

Fatih’te Yeşil Sol Parti seçim bürosuna gitmeden önce, semti gezdiğimizde yoğunluklu olarak AKP veya diğer milliyetçi/dinci partilerin seçim stantlarını gördük, ancak halkın ilgisi az. Her ne kadar ana cadde üzerinde Yeşil Sol Parti seçim standını göremezsek de mahallelerde ve sokak aralarında Yeşil Sol Parti çalışıyor. Fatih Siirt Pazarı’nda yer alan Yeşil Sol Parti seçim bürosuna uğrayıp çalışmalar hakkında bilgi almak istediğimizde, görevlilerin mahalle çalışmasına çıkmak üzere olduğunu gördük. Mahalle çalışmasına gitmeden önce kısaca bize çalışmalar hakkında bilgi veren Seçim Bürosu Sözcüsü Turgut Basunlu, Fatih ilçesinin büyük bir ilçe olmasından kaynaklı parti olarak ilçeyi üç seçim bölgesine bölüp daha verimli çalışmak için bu üç bölgede çalışma grupları oluşturduklarını söyledi.

YENİ SEÇMENLER VAR

Basunlu, Fatih’te önceki seçimlerde başka partilere oy veren kişilerin kendilerini ziyaret ettiğini, Yeşil Sol Parti’ye destek vereceklerini ifade ettiklerini söyledi. “Neredeyse bütün partilerden katılım var” diyen Basunlu, şöyle devam etti: “Kahvehaneleri gezerken, ev ziyaretlerinde insanlar, ‘biz daha önce X partiye destek veriyorduk, çalışmalar yapıyorduk ama şimdi artık siz varsınız. Bu memleketin eşitliğe, kardeşliğe ihtiyacı vardır, bunu da Yeşil Sol Parti’de görüyoruz, bu nedenle bu dönemde Yeşil Sol Parti’yi destekliyoruz’ diyor.” 

Fatih’te AKP’nin güçlü olduğu cemaatler içerisinde de kendileriyle görüşenler olduğunu, hem Kılıçdaroğlu’nu hem de Yeşil Sol Parti’yi desteklemeye yönelik açıklamaları olduğunu söyleyen Basunlu, “Yeşil Sol Parti olarak Meclis’e güçlü bir şekilde gireceğimize de inanıyoruz. Biz halka, halk da bize güveniyor” şeklinde konuştu. 

HALKINIZIN SAFINDA DURUN


Uzun süredir Fatih’te yaşayan ve HDP çalışmalarında yıllarca yer alan Salih Timurtaş, Fatih’te Yeşil Sol Parti’nin büyük bir fark yaratacağını, çalışmalarının hız kaybetmeden devam ettiğini söyledi. Timurtaş, “Kendi halkınızın yanında saf tutmaya çalışın, çünkü halkına yararı olmayan bir insanın başkasına yaranma şansı olamaz. Halkımızdan tek ricamız, kendileri için oylarına sahip çıksınlar” dedi. 

ÇALIŞMALAR EV EV SÜRÜYOR


55 yıldır Fatih’te yaşayan Amedli Mehmet Işık ise Fatih’te çalışmaların ev ev sürdüğünü, bütün Fatih’i bölgelere ayırıp verimli bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Işık, “Özellikle şimdiye kadar şu veya bu sebepten başka partilere oy veren Kürtleri artık kendilerine, Yeşil Sol Parti’ye oy vermeye çağırıyoruz” diye seslendi.