Gaspçı kayyumlardan AKP’ye seçim yatırımı: 265 kişi işe alındı

Wan’da belediyeleri gasp eden kayyumlar ve AKP’nin güdümündeki kamu kurumları, seçimlerin hemen öncesinde 6 aylık işçi alımı başlattı ve 265 kişi işe alındı.

Türkiye ve Kuzey Kurdistan, tarihinin en önemli seçimlerine giderken, iktidarını kaybetmesine kesin gözüyle bakılan AKP ve Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bütün kozlarını oynuyor. Türkiye’nin temel meselelerini 20 yılda çözemeyen ve üstelik yaşanan büyük bir ekonomik krizin sorumlusu olan AKP-MHP iktidarı, şimdi 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimini de devletin imkânlarını kullanarak kazanmaya çalışıyor.
AKP’nin seçim yatırımlarından biri ise işçi alımı. Seçimlere bir aya kala başlayan işçi ve personel alımları dikkat çekiyor.  İçişleri Bakanlığı tarafından atanan AKP’li belediye başkanlarının yönettiği Edremit Belediyesi, kayyumlar tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi ve İş-Kur, AKP Van İl Örgütü'nün verdiği listeler doğrultusunda işçi alımı yapıyor.

AKP’li İsmail Say’ın yönettiği Edremit Belediyesi'nde sadece son 30 gün içinde 60 mevsimlik işçi alımı yapıldı. Edremit Belediyesi bu işçilere memur mesaisi uygulanacağını duyurdu.

İpekyolu Belediyesi 8 Mayıs 2023’te, yani 3 gün önce 15 geçici kadın ve 40 geçici erkek personelin işe alındığını duyurdu. Burada dikkat çeken husus, bu alımlara ilişkin mülakatların geçmiş Kasım ayında yapılması ancak alımların ise seçimden hemen önce yapılması. Kayyum İhsan Emre Aydın, burada personel alımını seçim yatırımı olarak kullandı.

Kayyum Ozan Balcı tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi ise geçtiğimiz Nisan ayında KPSS’siz 150 personelin alınacağını duyurdu. Personel alımına ilişkin mülakatların tamamlandığı ve sonuçların ise bugün açıklanacağı öğrenildi.
Böylelikle sadece son bir ay içinde 265 kişi işe alındı.