Paylan: Faşist düzene karşı Yeşil Sol saflarında buluşalım

İzmir'de halk buluşmasına katılan HDP Milletvekili Garo Paylan, kentte 7 Haziran ruhu olduğunu belirtti, faşist düzene karşı Yeşil Sol Parti saflarında buluşmaya çağırdı.

İzmir’de Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü ve 1. Bölge Milletvekili adayı İbrahim Akın ve HDP Milletvekili Garo Paylan, Karşıyaka’da halkla buluştu. İzmir’de 7 Haziran ruhu olduğuna dikkat çeken Paylan, Yeşil Sol Parti'nin İzmir’de en az 2 milletvekili çıkarabilecek güce sahip olduğu vurgusunu yaptı. Buluşmanın ardından yürüyüşe geçen halkı, daha önce organize edilmiş ülkücü-faşist bir grup provoke etmek istedi. Provokasyonlara rağmen yürüyüş gerçekleşti.  

Yürüyüşün ardından ANF’ye konuşan Paylan, şunları söyledi: “İzmir'den eminim ki en az beş vekil çıkaracağız. Bu anlamda bütün dostlarımıza, bütün yoldaşlarımıza, 14 Mayıs gününe kadar da seferber olmaları için biz gece gündüz koşturmaya devam ediyoruz ve koşturacağız.”

'BİR OY YEŞİL SOL'A, BİR OY KILIÇDAROĞLU'NA'

Kitleye yönelik provokasyon girişimini organizeli bir saldırı olarak değerlendiren Paylan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Planlı bir provokasyondu. Bu tip provokasyonlara da her zaman hazırız. Biz bunların karşısında asla diz çökmedik. Öyle birkaç provokatörün karşısında da asla diz çökecek bir halk karşılarında yok. Dimdik ayaktayız. Faşizme karşı yıllardır mücadele ediyoruz ve bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bu tip birkaç provokatörün oyunlarına da pabuç bırakmayız.”

14 Mayıs seçimlerinde halkı faşist düzene karşı Yeşil Sol Parti saflarında buluşmaya çağıran Paylan, "Tek adam rejimine son vermek için adaylar için de en demokrat gördüğümüz Piro’ya yani Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğiz. Bir oy bir Piro’ya, bir oy Yeşil Sol Parti’ye diyoruz” şeklinde konuştu.