Sarıtaş: Siirt halkı kesin olarak değişim istiyor

Yeşil Sol Parti Sêrt (Siirt) Milletvekili Adayı Sebahat Erdoğan Sarıtaş, iktidarın değişmesinin artık zorunlu olduğunu belirterek, “Siirt halkı kesin olarak değişim istiyor” dedi.

ANF’ye konuşan Yeşil Sol Parti Sêrt adayı Sebahat Erdoğan Sarıtaş, Sêrt’te artık iktidarı destekleyenlerin de bıktığını ve değişim istediğini söylerken, gittikleri her yerde coşku ile karşılandıklarını kaydetti.

“Ciddi bir kararlılık var” diyen Sarıtaş, “Sêrt halkı artık bir değişim istiyor. Kesin olarak bir değişim istiyor” dedi.

Sêrtli kadınlar için de “direngen, güçlü ve ne istediğini bilen” ifadesini Sarıtaş, ancak Kurdistan’ın diğer bölgelerinde olduğu gibi özel savaş politikaları ve işsizlik birçok soruna maruz bırakıldıklarını belirtti.

HER ÜÇ AİLEDE BİR ENGELLİ ÇOCUK VE YAŞLI BAKIMI KADINLARIN SIRTINDA

Diğer bir konunun ise “engelli çocuk” sorunu olduğunu dile getiren Sarıtaş, “Beni çok yaralayan bir konu. Her üç ailede bir engelli çocuk ve yaşlı bakımı yine kadınların sırtında. Hem yoksulluk, hem kimliksizlik hem de iş yükünün üç-dört katına çıktığı bir Siirt kadın gerçekliği var” şeklinde konuştu.

Kadınlarla bu süreci “başarıyla taçlandıracaklarına” olan inancını ifade eden Sarıtaş, meclise gittiklerinde birçok sorunu çözmek için yasal değişiklikler yapmak istediklerini söyledi.

Sarıtaş, “Özellikle engelli çocukların annelerini bakım yükünden kurtarmak ve onlara ücretsiz bakım alanları ve eğitim alanları kurmak istiyoruz. Yaşlılar için de hakeza” dedi.

İKTİDARIN DEĞİŞMESİ ARTIK ZORUNLUDUR

Sêrt’in özgünlüğüne göre kadınların çalışabileceği kooperatifler ve iş alanları kurmak istediklerini dile getiren Sarıtaş, “Bu iktidarın değişmesi zorunludur artık” dedi.

Sarıtaş, “Artık çürümüşlüğün son safhasındayız. Elle tutulur hiçbir şey kalmadı. İnsanlar artık en temel insani ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz bir noktaya geldi” diye belirtti.

100 yıllık tekçi zihniyetle de yol alınmadığını vurgulayan Sarıtaş, “Daha özgür yarınlar için, bütün halkların bir arada yaşadığı, bütün inançları, renklerin bir arada olduğu yeni bir yüzyıl için değişim zorunludur” diye ekledi.