‘Semsûr’dan göç edenler iradelerine sahip çıkmalı’

Deprem bölgesi olan Semsûr’da yürüttükleri seçim çalışmalarına ilişkin konuşan Yeşil Sol Parti ve DBP il eşbaşkanları, “Göç eden halkımızın iradelerine sahip çıkarak oy kullanmalarını rica ediyoruz” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, deprem bölgesindeki seçim çalışmalarına devam ediyor. On binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Semsûr'da Yeşil Sol Parti, köy köy, sokak sokak gezerek adaylarını tanıtıyor. Özellikle halkın taleplerini dikkate alan ve deprem sürecindeki yaralarını saran Yeşil Sol Parti, kentten en az 2 vekil çıkarmayı hedefliyor.

Yeşil Sol Parti Semsûr İl Eşbaşkanı Aziz Koçak ve DBP Semsûr İl Eşbaşkanı Mehmet Dağ, yürüttükleri seçim çalışmalarına ilişkin konuştu.

HALKIMIZ MÜCADELESİNE SAHİP ÇIKACAK


Semsûr’da büyük bir felaket yaşadıklarını belirten Koçak, kitlelerinin genel olarak politik olduğunu ve bu seçimde nasıl bir tercih yapacaklarını bildiklerini söyledi.

Koçak, şöyle devam etti: “Halkımızın mücadelesine sahip çıkacağına inanıyorum. Halkımız depremden dolayı her ne kadar mecburen batıya göçmüş olsa da, umuyorum ki seçimlerde iradelerine sahip çıkacaklar. Yeşil Sol Parti’nin ittifakları olan HDP ve DBP olarak deprem sürecine uygun bir seçim çalışması yürütüyoruz. Biz, sahada halkımızın acısını da bilerek kendilerine oy vermelerini istiyoruz. Birbirlerine sahip çıkmalarını talep ediyoruz. Tüm inançlara ve kimliklere aynı düzeyde bakıyoruz, kesinlikle ayrım yapmıyoruz.”

GÖÇ EDENLER OYLARINI KULLANMALILAR


DBP Semsûr İl Eşbaşkanı Mehmet Dağ ise, Semsûr'daki seçim dinamiklerini ve yürüttükleri çalışmaları şu sözlerle aktardı: “Halkımızın bizlere yaklaşımlarını iyi olduğunu görüyoruz. Çünkü deprem sürecinde bizim dışımızda hiçbir siyasi parti sahada yoktu. O yüzden de seçim ile ilgili bir umudumuz var ve bunu da sıkı tutuyoruz. Özellikle gençlerle ve kadınların partimize ilgileri üst düzeydedir. Yine dışarıdaki seçmenlerimizi oy kullanmak için taşımaya çalışacağız. Depremden dolayı göç edenlerin oy kullanmaları çok önemli bir yerde duruyor. Halkımızın bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Onlardan ricamız, bu yüzyılın seçiminde oylarını kullanmalarıdır. Çünkü halkların geleceğini ilgilendiren, ekonomik ve toplumsal anlamda nefes almalarını sağlayan bir süreç yaşayabiliriz.”