Avustralya’daki yangınlar 500 milyon hayvanı öldürdü-YENİLENDİ

Avustralya’da kontrol altına alınamayan orman yangınları, yarım milyara yakın hayvanı öldürdü. Bazı türlerin tamamen yok olabileceği belirtiliyor.

Avustralya’daki yangınlar nedeniyle, bir çok kentin tamamen boşaltılması bekleniyor. Tahminlere göre hava sıcaklıkları, Cumartesi günü yeni bir zirve yapacak.

Eylül ayından bu yana 18 kişinin hayatını kaybettiği yangınlarda, hayvanlar ağır bir bedel ödedi.

News.com sitesinde yer alan bir habere göre Sydney Üniversitesi uzmanları, felaketin başından bu yana 500 milyona yakın hayvanın can verdiğini belirtti.

Yangınlardan kaçan kangurular, yanmış koalalar ve ağaçlardan düşen papağan türlerini gösteren görüntüler, şok etkisi yarattı.

Yangınlardan en fazla etkilenen koalalar oldu. Yavaş hareket etmeleri ve yağlı okaliptüs yapraklarıyla beslenmeleri, koalaları yangınlar karşısında son derece savunmasız hale getiriyor.

28 bin koalanın yaşadığı Yeni Güney Galler’de, koalaların yaşam alanlarının yüzde 30’u küle döndü. Nüfusunun üçte birine denk gelen en az 8 bin kola yangının kurbanı oldu. Koalalar artık yok olma tehdidi altındaki bir tür haline geldi.

Uzmanlar daha kötüsünü bekliyor. Kuş, meme ve sürüngen türlerinin bir bütün olarak alevler arasında yok olduğu belirtiliyor. Victoria eyaletinin de son günlerde vuran yangınlar nedeniyle bilançonun daha da ağırlaşmasından endişe ediliyor. Ulusal parkta milyonlarca hektar küle dönmüş durumda.