BM: Koronavirüs aşırı sıcaklarla ilgili sağlık risklerini arttırıyor

Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ), Covid-19 pandemisinin aşırı sıcaklarla ilgili sağlık risklerini arttırdığı uyarısında bulundu.

Bu yaz kuzey yarımkürede rekor sıcaklar bekleniyor. DMÖ, hükümetleri hem sıcaklık dalgaları hem de yeni koronavirüs karşısında insanların güvenliğini garanti edecek planlar geliştirmeye çağırdı.

DMÖ, “Zira, örneğin klimalı ve kapalı bir kamusal alanda serinlemek aşırı sıcaklık durumunda iyi bir fikir olsa da, pandemi ile bağlantılı kamu sağlığı tavsiyelerine ters düşüyor” dedi.

Cenevre’de bir basın toplantısı düzenleyen DMÖ sözcüsü Clair Nullis Kapp, yaklaşan yaz mevsiminde rekor sıcaklar beklendiğine dikkat çekerek, “Mevcut durumda bugüne kadar kayda geçmiş en sıcak yıllardan birini yaşıyoruz” dedi.

Kapp, “Çoğu açısından, Cobid-19 sıcaklıkla bağlantılı sağlık risklerini arttırıyor” diye eklerken, pandeminin aşırı sıcakları yönetmeyi de zorlu hale getirdiğinin altını çizdi.

Kapp, DMÖ’nün sıcaklık ve Covid-19 sorunlarını birlikte yönetmeye yardım etmek amacıyla siyasi sorumluları uyarmak için başka örgütlerle ortaklık yaptığını kaydetti.