Dünya nüfusunun yüzde 43’ü evlerine kapandı
Yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle dünya nüfusunun yüzde 43’ü evlerinde kapanmak durumunda kaldı.
Yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle dünya nüfusunun yüzde 43’ü evlerinde kapanmak durumunda kaldı.
Tüm dünyaya yayılan Covid-19 virüsünden dolayı, 80’e yakın ülke ve bölgede 3,38 milyarı aşkın kişiye evlerinde kalmaları çağrısı yapıldı.
BM’nin 2020 yılı tahminlerine göre dünya nüfusunun 7,79 milyar kişi olduğu göz önüne alınırsa, evlerinde kalmaları istenen insanların sayısı küresel nüfusun yüzde 43’üne denk geliyor.
Çoğu ülke evde kalmayı zorunlu bir uygulama haline getirirken, bunlar arasında Hindistan, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Arjantin ve ABD’nin çok sayıda eyaleti yer alıyor. Diğer ülkeler sokağa çıkma yasakları, karantinalar veya tavsiyelerle bu dönemi atlatmaya çalışıyor. En az 42 ülke ve bölgede zorunlu olarak evde kalma uygulaması var.
Karantinaya alınan ilk yer, virüsün otaya çıktığı Çin’in Hubei vilayeti ve başkenti Wuhan oldu. Bu bölge Ocak ayında karantinaya alınmıştı. Daha sonra kademeli olarak dünyanın bir çok yerinde benzer uygulamalar hayata geçirildi.
189 Mart’ta bu tedbir 500 milyonu aşkın kişiyi ilgilendiriyordu, 23 Mart’ta 1 milyarı, 24 Mart’ta 2 milyarı ve 25 Mart’ta 3 milyarı aştı.
Virüs dünyanın tüm bölgelerine yayılmış durumda. Avrupa, Asya, Ortadoğu, Afrika, Amerika, Okyanusya’da en az 177 ülke ve bölgede Covid-19 vakaları tespit edildi.