Dünyanın en yaşlı ormanı keşfedildi

Bilim insanların, dünyanın en yaşlı ormanını keşfettiğini açıkladı. Dünyanın en yaşlı ormanının ABD’nin New York eyaletindeki Cairo kenti yakınlarındaki Catskills bölgesinde olduğu belirtiliyor.

Bilim insanları, dünyanın en yaşlı ormanını keşfetti. Ormanın ABD’nin New York eyaletinde bulunduğu kaydediliyor. Söz konusu ormanın orman ile iklim arasındaki bağlantı konusunda çok önemli bulguların önünü açabileceği de vurgulanıyor.

Dünyanın en yaşlı fosil ormanının yine ABD’nin New York eyaletinin kuzeyindeki Catskills bölgesindeki Gilboa sit alanında olduğu tahmin ediliyordu. Bu ormanın geçmişi 385 milyon yıl olarak hesaplanıyor.

Cairo’daki orman da aynı bölgede ve Gilboa’ya 40 kilometre mesafede.

10 yıl boyunca 11 bilim insanının yürüttüğü bilimsel çalışmalar sonucunda Cairo’daki ormanın 2 ya da 3 milyon yıl Gilboa’daki ormandan eski olduğu ve bitkisel doku olarak da daha zengin olduğu tespiti yapıldı.

Çalışmalarına ilişkin konuşan Binghamton Üniversitesi Profesörlerinden William Stein, primitif ağaç türlerinden palmiye gibi olan “Eospermatopteris” türü ağaçlara rastlandığını belirtti. Yine “Archaeopteris” türü bitkilere rastlandığı da profesör Stein tarafından açıklandı.

Bu ağaçlar üzerinde yapılacak inceleme ile ne tür dönüşümlere uğrayarak iklim değişikliğine karşı varlığını koruyabildiği anlaşılacak. Bununla aynı zamanda iklim değişikliği ve ormansızlandırma arasındaki bağlantının da daha iyi anlaşılması planlanıyor.