Hayvan besicileri iki aydır boykot ediyor

Hayvan besicileri, Kayyum tarafından gasp edilen Van Büyükşehir Belediyesi'nin hayvan pazarlarına getirilen her hayvan başına ücret uygulamasını 2 aydır boykot ediyor.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin gasp eden kayyumun hayvan başına ücret dayatmasına tepki gösteren hayvan besicileri boykot kararı alınca hayvan meydanı tamamen boş kaldı.

Hayvan üreticileri, herhangi bir çay ocağı, lokanta, lavabo bulunmamasına rağmen kendilerinden para talep edilmesine tepki göstermek amacıyla hayvan meydanına girmek yerine, çevrede bulunan tarlada hayvan satım işlerini sürdürüyor.

Gaspçı kayyum geçtiğimiz aylarda hayvan pazarına girişleri ücretli yapıp, hayvan pazarı çalışma gün ve saatlerine de kısıtlama getirdi.

Kayyum tarafından alınan kararla, küçükbaş hayvan başına 2 lira, büyükbaş hayvan başına ise 4 lira fiyat belirlendi. 

Hayvancılığın bitme noktasında olduğuna dikkat çeken hayvan besicileri, alınan kararla “Van’da hayvancılığa son darbenin vurulduğunu” belirtti.

Son yıllarda çok para kazanamadıklarını ve son uygulama ile ceplerine giren 10 liranın bile alınmak istendiğini dile getiren hayvan besicileri,  durumun düzeltilmemesi halinde belediyenin hayvan meydanına girmeyeceğini ve hayvan ticaretini çevrede sürdüreceklerini söylediler. 

'BU KARAR HAYVANCILIĞI TAMAMEN BİTİRMEK İÇİN ALINDI'

İl Ziraat Müdürlüğü'nün tek bir çalışması olmadığını vurgulayan hayvan besicileri, tepkilerini şöyle dile getirdiler: "Saman parası zaten çok yüksek. Biz hayvan üreticileri ağır koşullar altında çalışırken, bu şekilde para talep edilmesi hayvancılığı desteklemek değil, kösteklemektir. İki ay önce kayyumun ücretli hale getirdiği meydana girmedik ve girmeyeceğiz."