DKP/BÖG 1 Mayıs’ı ‘en güçlü’ şekilde sahiplenmeye çağırdı

DKP/BÖG Merkez Komitesi, “işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’ı en güçlü şekilde sahiplenmeye” çağırdı.

1 MAYIS AÇIKLAMA

DKP/BÖG Merkez Komitesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, küresel ve bölgesel siyasi konjonktüre ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, işçi mücadelesine vurgu yaptı. 

Açıklamada “Türkiye işçi sınıfı, bildiğimiz vatan, millet söylemiyle, şovenizm zehriyle daha güçlü bir şekilde teslim alınmaya çalışılacaktır” denildi. 

Açıklamada “Türkiye işçi sınıfına ve emekçilere çağrımız; Taksim başta olmak üzere, 1 Mayıs alanlarını zapt etmeleridir. Faşist rejimin bütün baskı politikalarının karşısında kararlı bir şekilde devrim ve sosyalizm mücadelesinin sesi milyonlara ulaşmalıdır” ifadeleri kullanıldı. 

DKP/BÖG Merkez Komitesi, “Faşizmin içinde bulunduğu krizden tek çıkış yolu halkı baskılamak ve sokağa çıkmasını önlemekten geçmektedir” diyerek şunları ekledi: “İşçi sınıfı ve emekçiler geleceği düzen partilerinin bir biriyle aynı nitelikte olan politikalarına terk edilemez. İşçi sınıfı ve ezilenlerin düzen partilerinden kopuşu bizler için kritik öneme sahip bir meseledir.”

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Gençlik faşizmin her türlü baskı ve açık terörüne karşı örgütlü bir şekilde mücadeleyi örgütlemekte sokaklarda özgürlük mücadelesinin doğrudan yürütücüsü olarak yerini almaktadır. Gençliğin devrimci mücadelede ki kararlılığı ve örgütlülüğü bizlere güç vermektedir.

1 Mayıs 2024, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma gününü en güçlü şekilde sahiplenmek ve bulunduğumuz bütün alanlarda devrim ve sosyalizm mücadelesine olan sonsuz bağlılığımızı ifade etmemiz tarihsel görevimizdir.”