CÎK: DAİŞ’in intikamı alınmaya çalışılıyor

Kurdistan İslam Topluluğu, Kobanê Kumpas Davası’nda siyasetçilere ağır cezaların verilmesine tepki göstererek, Türk devletin bu cezalarla tarihin en karanlık temsiliyetlerinden biri olan DAİŞ’in intikamını almaya çalıştığını kaydetti.

KOBANÊ KUMPAS DAVASI

Kurdistan İslam Topluluğu(CİK), Kobanê Kumpas davasının görülen karar duruşmasında siyasetçilere yüzlerce yıl hapis vermesini yaptığı yazılı açıklama ile kınadı. Açıklamada, Türk devleti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürt halkına karşı yürüttüğü politikalar sert bir dile eleştirilerek, “Irkçı Türk devleti ve firavunu Erdoğan, Kürtleri jenositten geçiremeyen insan ve Allah düşmanı DAİŞ’in intikamını siyasetçileri cezalandırarak almaya çalışıyor. Bugün siyasetçiler Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve arkadaşlarına kin ve nefretini ‘özde parti’ militanları sözde hakimlerin ağzı ile boca etmiştir. Allah, milletimiz ve bütün insanlık bu barbar devletin yaptıklarına şahitlik etmiştir. Türk devleti Şark istiklal Mahkemeleri ile başlatmış olduğu Kürt kıyım sürecini bugün devşirme elemanı Gürcü Erdoğan ile devam ettiriyor. HAMAS’a Kuvva-i Milliye diyen Firavun Erdoğan ve kanun militanları hakimleri, Kürtlerin hak ve hukuk arayışına yüzlerce yıllık cezalarla vererek kıyımını sürdürmüştür Milli, insani ve dini hakları için mücadele eden aziz Kürt milletine ölüm ve zindan dışında hiçbir fırsat vermeyen bu ırkçı ve zalim sistemin elbette yakın bir zamanda yıkılışı da gerçekleşecektir” denildi.

Açıklamada, Kürt halkının tarihi liderlerinden Selahaddin’i Eyyubi, Şêx Saîd ve Seyid Rıza’nın mirasına vurgu yapılarak, Kürt halkının bu zalim sisteme karşı mücadelesinin süreceğinin altı çizildi.

Zalimlere karşı hak mücadelesinin galip geleceğini Kur’an’ı Kerim’den “Zalimler yakında nasıl bir inkilapla devrileceklerini göreceklerdir” (Şuara, 227) ayetinden örnek verilen açıklamada, “Allah Azze ve Celle,  tarihte Firavuna, Nemruda, Ebu Cehile, Hitlere ve Saddam’a hangi akıbeti yaşatmışsa günümüz zalimlerine de aynı akıbeti gösterecektir. Haklı meşru ve insani davamıza sarılarak daha çok mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi yürüten Kürt halkının hak savunucularının siyasi, kültürel, ilmi ve askeri mücadeleleri Allah’ın izniyle başarıya ulaşacaktır. Kürtler ve diğer bütün mazlumlar ittifaklarını güçlendirmeli ve sıklaştırmalıdırlar” ifadeleri kullanıldı.