GÜNDEM 8 EYLÜL 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt siyasi hareketinin gücünü kıramayan devletin Hizbul-kontraya yeni görev verdiğini ve HÜDA-PAR’ı devreye koyduğunu vurgulayan Mîrxan Karker, “Sivil insanları infaz eden, asit kuyularında yakan, yurtseverleri şehit eden bu kontralar toplumda daha fazla teşhir edilmeli” dedi.

- İşgalci Türk devletinin Silêmanî'nin Seyîdsadiq ilçesinde Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile katlettiği gazeteciler Gulistan Tara ile Hêro Bahadîn için Almanya’nın Köln şehrinde bir anma töreni gerçekleştirilecek. 

- Cezaevlerinde son dönemlerde artan baskı ve işkencelere değinen ÖHD üyesi Abdullah Azad Gürbüz, “Tecridin, ahlaksızlığın, hukuksuzluğun İmralı’dan başlayarak yayıldığı gerçeği bir kez daha yüzümüze çarpıyor,” dedi. 

- Kuzey ve Doğu Suriye’de, Türk devleti ve çetelerinin saldırıları nedeniyle 2019’-2024’ yılları arasında 142 kadın şehit düştü. Bir saldırıdan yaralı kurtulan Helîme Osman, kadınların bu saldırılara iradeleri ve kararlılıklarıyla cevap verdiğini belirtti

- Soykırım sistemi, toplumun tüm kesimlerine karşı saldırılarını sistematik bir şekilde yürütüyor.  Toplumun kutsalı olan kültürü, sanatı ve sanatçıyı gerçek özünden koparıp, onları hakikatlerinden uzaklaştırıyor. Renas Dersîm’in yazısı