GÖRÜNTÜLÜ

MAK, uyuşturucu satıcısını cezalandırdı

MAK, Türk devletinin özel savaş politikalarına karşı eylemlerini sürdürüyor. Milisler, Amed'de uyuşturucu satıcısını cezalandırdı.

MAK EYLEM

Milisen Azadiya Kurdistan (MAK), Amed’de uyuşturucu satıcısını sorgulayıp cezalandırdı. Eyleme ilişkin şu bilgiler verildi: "5 Eylül günü öğlen saat 12:00 civarında, Amed’in Ofis semtine bağlı Ekinciler Caddesi'nde milislerimiz, F. Esetekin isimli uyuşturucu satıcısını bir süre takip ettikten sonra tespit ederek gözaltına aldı. Yapılan sorgulamada şahıs içinde bulunduğu uyuşturucu ağına, işgalci Türk devleti ve onun özel savaş elemanlarının politika ve desteği ile düştüğünü kabul etti. F. Esetekin özel savaş ve devlete hizmet edip gençleri zehirlediği için, başta Amed halkı olmak üzere tüm Kürt halkından özür dileyerek bir daha böyle bir pratikte bulunmayacağını belirtti. Şahıs daha sonra milislerimiz tarafından cezalandırılarak yaralandı. Şahsın üzerinden çıkan kristal uyuşturucu maddeleri ise milislerimiz tarafından yakılarak imha edildi."

MAK tarafından yapılan açıklamada, "İşgalci Türk devleti, Kürt gençleri üzerinde özel savaş uygulamalarını tüm ahlaksızlığı ile dayatmaktadır. Gençliği toplumsallıktan ve kendi özgürlük mücadelesinden uzak tutmak için, benliğinden koparmayı amaçlayan faşist rejim, uyuşturucu ve fuhuş başta olmak üzere tüm kirli politikalarını Kürdistan gençliği üzerinde uygulamaktadır. Özellikle yurtsever ailelerimizi hedef alan özel savaş elemanları, gençleri önce kendi ağına düşürüp daha sonra tehdit ve baskıyla bu ahlaksız yaşama alet ediyor" denildi.

'ÖRGÜTLENMEYE VE İŞGALCİLERDEN HESAP SORMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Önder Apo ve özgürlük hareketi bizlerin özgürlüğü için bu denli kutsal bir mücadele veriyorken, kahraman Kürt gençliği böylesi ahlaksız ve yoz bir yaşamı kendine layık göremez. Varlık ve yokluk savaşı yürüttüğümüz, Önder Apo’ya yönelik tecridin ve halkımıza yönelik saldırıların dört parçada soykırım düzeyine ulaştığı bu dönemde, yurtsever Kürdistan gençleri yönünü mücadele saflarına ve örgütlü bir yaşama vermelidir.

Gerçekleştirdiğimiz eylem ile, bu kirli ve ahlaksız yaşamı gençlerimize ve halkımıza dayatanları uyarıyoruz: Halkımızı zehirlediğiniz bu bataklık sizlerin ve işgalcilerin sonu olacak.

 Tüm Kürdistan gençlerini özel savaş rejimine karşı, milislerimiz saflarında örgütlenmeye ve işgalcilerden hesap sormaya çağırıyoruz."