Arap Kadın Meclisi: Tüm gücümüzle Êzidî kadınların yanındayız

TAJÊ ve Şengal Demokratik Özerk Yönetimi tarafından Kürt Halk Önderi Öcalan için başlatılan kampanyaya destek veren Arap Kadın Meclisi, “Tüm gücümüzle Êzidî kadınların yanındayız” açıklamasında bulundu.

ÊZIDÎ KADINLARINDAN AÇIKLAMA

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) ve Şengal Demokratik Özerk Yönetimi, 10 Ekim 2023'te küresel çapta startı verilen “Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa çözüm” hamlesine 21 Ekim 2023'te 'Önder Apo'ya Özgürlük, Şengal'e özerklik' sloganıyla katıldı. Hamlenin ardından eylemler, yürüyüşler, mitingler, seminerler, toplantılar düzenlendi. Hamle çerçevesinde TAJÊ ve Şengal Özerk Yönetimi tarafından “Serok mêvanê mala we ye” sloganıyla başlatılan kampanya ile tek tek evler ziyaret edilecek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaşamını anlatan fotoğraf ve broşürler dağıtılacak, Öcalan'ın paradigması tartışılacak.


Şengal Arap Kadın Meclisi de bir açıklama yaparak kampanyaya destek verdi.

Arap Kadın Meclisi Üyesi Fatma İbrahîm tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Şengal Arap Kadın Meclisi olarak tüm Êzidî kadınları destekliyoruz. Bizler de toplumda güç haline gelen Êzidî kadınlardan gücümüzü alıyoruz. 2014 yılında Êzidî halkının özellikle de Êzidî kadınlarının neler yaşadıklarını herkes biliyor. Talan, katliam, tecavüz, insanların kaçırılmasına kadar Êzidî kadınlar çok büyük bir vahşete maruz kaldı. Fakat Êzidî kadınlar, yaşanan felaketin ardından örgütlenip, güçlendiler ve direnişteki yerini aldılar. Bir kez daha direnişlerini kutluyor ve selamlıyoruz. Tüm dünya bu direnişi görmeli ve tanımalıdır. Bir kez daha tüm uluslararası kurumları ve devletleri Êzidî halkına yönelik soykırımı tanımaya çağırıyoruz.”

“Bijî Serok Apo” sloganlarıyla biten açıklamanın ardından Arap Kadın Meclisi Üyesi Fatma İbrahîm ve Ayîşa İbrahîm konuya ilişkin kısa bir değerlendirme yaptı.

Êzidî kadınları ile birlikte mücadele ettiklerini söyleyen Fatma İbrahîm, “Birçok kesim Êzidî toplumu ile Arap toplumu arasında bir çatışma olmasını istedi ama bizler artık buna izin vermeyeceğiz. Sadece biz kadınlar değil, çocuklarımız da Êzidî kardeşleriyle birlikte yaşıyorlar” diye konuştu.

Arap kadınları olarak TAJÊ’nin başlattığı kampanyayı desteklediklerini vurgulayan Ayîşa İbrahîm ise şunları belirtti: “Kadınlara yönelik işkencelere son bulana kadar Êzidî kadınlarla birlikte mücadele edeceğiz. Ne olursa olsun onların yanında olacağız. 2014 yılında yapılan soykırımın bir daha yaşanmasına izin vermeyeceğiz.”