45. yıl dönümü Paris’te coşkuyla kutlandı

PKK’nin 45’inci kuruluş yıl dönümü Paris’in Evry banliyösünde coşkuyla kutlandı. KNK Üyesi Adem Uzun, “PKK, özgür Kürt’ün doğuş miladıdır, dünya insanlığına özgürlük umudunu aşılamıştır” dedi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösünde Kurdistan İşçi Partisi PKK’nin 45’inci kuruluş yıl dönümü, düzenlenen bir şenlikle kutlandı.

Evry Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından gerçekleştirilen geceye yoğun ilgi gösterildi.

Kutlama, Kurdistan ve dünya devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Eşbaşkanı Şahin Pola tile Evry Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanlarının halkı selamlaması ile başladı.

Daha sonra Evry Kürt Toplum Merkezi’ne bağlı müzik grubu ve çocuk korosu sahne aldı. Yerel koro ve müzik grubu büyük bir ilgi topladı.

Etkinliğe katılan KNK Üyesi Adem Uzun, PKK’nin kuruluş tarihinin Kürt halkının varlığı açısından taşıdığı önemi anlatan bir konuşma yaptı. Uzun’un, “PKK özgür Kürt’ün, Önder Apo’nun yarattığı Kürt’ün doğuş miladıdır. Köleliğe, inkar ve imha siyasetine isyanın ve başkaldırının tarihidir. PKK, dünya insanlığına yeni bir kurtuluş ve özgürlük umudunu aşılamıştır” şeklindeki konuşması sloganlar ve alkışlarla karşılandı.

Kutlama, İbrahim Qamişlo ve Seyda Perinçek’in verdiği konser sonrası halay, slogan ve havai fişeklerle sona erdi.

Kutlamada Çiçek Botan Kadın Meclisi üyelerinin yöresel yemekleri ve Kürt kültürünü simgeleyen temaları da büyük ilgi topladı.